22 Δεκ 2013

Εσωτερικά ρήγματα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Εσωτερικά ρήγματα διαφαινονται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη παρά την προσπάθεια του Ευαγγελου Βενιζέλου να συσπειρώσει με την ομιλία του τα στελέχη.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ «που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει, θρυμματίζεται επικοινωνιακά». Και επισήμανε ότι από τον Μάρτιο του 2012, που ανέλαβε την ηγεσία, δεν εφαρμόστηκε ούτε μια απόφαση, ακέραια και ολοκληρωμένα, παρότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος απάντησε, μάλιστα και στον Κώστα Σκανδαλίδη, ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη στρατηγική του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής επιλογής της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τη ΝΔ και επιτιθέμενος, παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια εκτσογλανισμού του δημοσίου βίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 11 που έστειλαν προσφάτως και επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν την εισήγηση Βενιζέλου, θεωρώντας ότι δεν καλύφθηκαν απο το περιεχόμενο της.

Οι 11 πιστεύουν οτι πρέπει να μπει ενα χρονικό όριο στην συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και την Δεξιά και αμφισβητούν το εγχείρημα των 58 σημειώνοντας οτι με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Παράλληλα, ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε «έξω από τα δόντια» για τα οικονομικά του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχoΐδης, με αιχμές προς τον Γιάννη Δριβελέγκα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δεν εμφανίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας αποστάσεις τόσο από τα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη όσο και από την κίνηση των 58.