25 Νοε 2013

Τετ α τετ τριών βουλευτών της Χ.Α. με τις ανακρίτριες

Τη σκυτάλη απολογιών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής παίρνουν σήμερα άλλοι τρεις βουλευτές του κόμματος, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων εκπροσώπων του κόμματος στους εννέα . Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και μάλιστα ως μέλη.... 

 εγκληματικής οργάνωσης περνούν σήμερα την πόρτα του ανακριτικού γραφείου οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Το ραντεβού και των τριών είναι με τις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ενώπιον των οποίων θα υπερασπίσoυν εαυτούς και θα αναπτύξουν τα υπερασπιστικά τους επιχειρήματα , καθώς μετά την απολογία τους – όποτε και αν γίνει αυτή – οι δικαστές με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν στοιχειοθετείται ή όχι η αναγκαιότητα για την προφυλάκιση ή την επιβολή περιοριστικών όρων στους κατηγορούμενους.
Αξίζει ωστόσο, να σημειωθεί ότι το … χαλί για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον των τριών βουλευτών έστρωσαν με το αίτημα που έστειλαν στη Βουλή οι πρόεδροι πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας ,οι οποίοι είχαν αναλάβει το πρώτο μέρος των ανακρίσεων. Συνδυάζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία οι δύο δικαστικοί λειτουργοί είχαν καταλήξει στην άποψη ότι και γι αυτούς τους τρεις βουλευτές, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο, προκύπτουν ενδείξεις για το κακούργημα της διεύθυνσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Σε εκείνο το έγγραφό τους μάλιστα οι ανακριτές έκαναν λόγο και για ενδείξεις τέλεσης άλλων αδικημάτων όπως προπαρασκευαστικές πράξεις προσβολής πολιτεύματος ,αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που βρίσκονται στο στόχαστρο των ανακριτριών που συνεχίζουν τη μεγάλη έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Και ενώ οι τρεις βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένει την ετυμηγορία των δικαστών για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Τέλος, για σήμερα το πρωί η Χρυσή Αυγή καλεί έξω από τον Άρειο Πάγο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κλήση προς απολογία των τριών βουλευτών του κόμματος.