3 Νοε 2013

19χρονος θα χάσει την παρθενιά του δημοσίως... σε περφόρμανς τέχνης


Εις το όνομα της καλλιτεχνικής δημιουργίας πολλά έχουν γίνει κατά καιρούς. 
Όμως ο Κλεϊτον Πέτετ, νεαρός φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Σεντ Μάρτινς στο Λονδίνο, ετοιμάζεται να κάνει κάτι ανήκουστο: δήλωσε, ότι θα χάσει την παρθενιά του μπροστά σε κοινό, ως καλλιτεχνικό πρότζεκτ.
 
 Όχι μόνον αυτό, αλλά, καθώς είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος, το έτερόν του ήμισυ θα είναι ένας άνδρας. Η περφόρμανς θα γίνει σε έναν χώρο τέχνης, παρουσία 50 με 100 ατόμων, που θα είναι κατά κύριο λόγο συμφοιτητές του. Και ο τίτλος της θα είναι “Η Σχολή Καλών Τεχνών, μου έκλεψε την παρθενιά μου”.

Τι δηλώνει ο ίδιος για το θέμα; “Μιας και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το ζήτημα, εγώ αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την δική μου, σε κάτι που να σχετίζεται με την τέχνη”.
 


Η ιδέα του δεν είναι πρόσφατη, αλλά του καρφώθηκε στο μυαλό όταν ήταν 16 ετών και οι περισσότεροι συνομήλικοί του είχαν ήδη δοκιμάσει τον απαγορευμένο καρπό.

Η περφόρμανς έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου του 2014 και πολλοί φορείς έχουν ήδη καταδικάσει την πρόθεση του νεαρού, να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό με άλλους 100 ανθρώπους.