23 Οκτ 2013

Συννεφιασμένη Ελλάδα…!!!! Ξαστεριά πότε;;;;- Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Πρωινό συννεφιασμένο και ο ουρανός είναι συννεφιασμένος… Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα μας έχει συννεφιά ..!! 
Όχι λόγω καιρού, αλλά λόγω προβλημάτων και συνεπώς συννεφιά λόγω οικονομικής κρίσης . Αλήθεια πότε θα τελειώσει όλο αυτό;;; Πότε θα πάρουμε ανάσα επιτέλους;;;; 


Πότε επιτέλους τα πράγματα θα κυλούν όπως πριν από κάποια χρόνια που ο καθένας από εμάς ήταν «φορτωμένος» μόνο με τα προβλήματα που αφορούσαν τα του οίκου του;;

 Ερωτήματα που συνεχώς μας προβληματίζουν και πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις για να έρθει η ανακούφιση. Δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν.. Οι καιροί και οι συνθήκες της καθημερινότητας μας μάλλον δυσκόλεψαν. Κρίση, κρίση, κρίση!!!!!!!! Αναρωτηθήκαμε γιατί και πώς;;; Πολλές φορές, θα μου πείτε, αλλά άκρη δεν βρήκαμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί κάθε φορά προκειμένου να αντιληφθούμε για το τι και για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά, στο τέλος βρίσκουμε δικαιολογίες και απαντήσεις που δεν είναι αλήθεια, διότι η αλήθεια όταν αφορά την πραγματικότητα μας, είναι δύσκολή και σκληρή. 

Τόσα χρόνια, πριν ακόμα έρθουν τόσο δύσκολες καταστάσεις, όλοι μας είχαμε επαναπαυτεί, ίσως, ότι όλα είναι εντάξει (!!!) και ο ορίζοντας είναι καθαρός… Όμως όλα αυτά τα προβλήματα που τώρα ξεπρόβαλλαν και μας πνίγουν είναι λόγω των προηγούμενων λανθασμένων πράξεων, πολιτικών και νοοτροπιών, αν θέλετε, που είχαμε καθιερώσει ηθελημένα ή άθελα μας σε αυτή την χώρα. Δυστυχώς όμως όταν προσπαθείς συνεχώς να κρύψεις σημαντικά θέματα Όταν συνεχίζεις να αδιαφορείς, ή να «σφυρίζεις αδιάφορα», ή ακόμα περισσότερο να κλείνεις τα αυτιά σου στις σειρήνες γύρω σου τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Κάποια στιγμή, θα έφτανε το δύσκολο σήμερα που όλοι βιώνουμε και όλοι έχουμε τις δικές μας ευθύνες . 

Στην χώρα μας, στην Ελλάδα μας που έχει περάσει τόσα, που έχει δείξει ακόμα και σε δύσκολα και σκληρά χρόνια, ότι είναι δυνατή, τα σύννεφα που υπάρχουν τώρα στον ουρανό της είναι αρκετά. Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τα προβλήματα ως σύννεφα μετά από τον ήλιο, ή ως την νηνεμία πριν από την καταιγίδα. Τα «μαύρα σύννεφα» που συνήθως φέρνουν βροχή και που στην πραγματικότητα έφεραν μέτρα, και ίσως ποιος ξέρει, φέρουν κι άλλα οικονομικά μέτρα που μας πιέζουν και θα μας πιέζουν όλους σαν πολίτες αυτού του τόπου. Προβλήματα- σύννεφα όπως: -αστάθεια σε όλα τα επίπεδα… -ανεργία σε υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο -εγκληματικότητα -φτώχεια -προβλήματα στους τομείς: υγεία, παιδεία και φυσικά βάρος ασήκωτο και βαρύ φορτίο στους πολίτες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης που να είναι με το χαμόγελο, ίσως, που ήταν πριν «να φορτωθεί» με όλα αυτά τα μέτρα και τα προβλήματα, που τον φορτίζουν, ψυχολογικά ή μη σαν άνθρωπο και παράλληλα δυσκολεύουν την καθημερινότητα του. Τα σύννεφα- προβλήματα. Τα σύννεφα- προβλήματα είναι πολλά και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω περισσότερο. Όλα αυτά μπορεί να μας « ξεβολεύουν», θα μπορούσε να πει κάποιος, από την προηγούμενη κατάσταση που ζούσαμε…. Όμως η πραγματικότητα και τα προβλήματα είναι ΕΔΩ!!!!!!!!!...... Έχουν «ξεπηδήσει», δυστυχώς, πάνω από το χαλί και περιμένουν λύση. Το οφείλουμε ΣΕ ΕΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και κυρίως το οφείλουμε ΟΛΟΙ μας στο μέλλον αυτού τόπου. Ιδιαίτερα οι μεγάλοι οφείλουν να αφήσουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν για ένα μέλλον που θα αρμόζει στους νέους . Σε όλους εμάς που ευτυχώς ή δυστυχώς, καλούμαστε να συνεισφέρουμε, αν θέλετε, στο να διορθωθούν κάποια πράγματα. Αυτός ο τόπος χρειάζεται ένα ΝΕΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ και ένα μέλλον για τους νέους με προοπτικές. Χρειάζεται αλλαγές και προϋποθέσεις για κάτι πολύ πιο καλύτερο. Είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξουμε όλη αυτή την κατάσταση. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!!! Άλλωστε αν θέλουμε μπορούμε. Πρέπει και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα. Ας αλλάξουμε την σημερινή κατάσταση μαζί με τους νέους, έτσι ώστε να έχουμε κάτι καινούριο από νέους ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ αυτού του τόπου. Είναι δύσκολο κι αυτό δεν αμφισβητεί κανείς. Όμως μπορούμε και το πιστεύουμε.

 Εξάλλου, η οδύσσεια του σύγχρονου ανθρώπου δεν επιτρέπει οπισθοχωρήσεις. Σαν πολίτες και σαν απλοί άνθρωποι θα συνεχίσουμε να προσπαθήσουμε χωρίς ιδιοτέλειες και με μόνο στόχο να καταφέρουμε να διώξουμε και το παραμικρό συννεφάκι. Μπορούμε να φτιάξουμε μια καινούρια, νέα και με γερές βάσεις, Ελλάδα που θα αποτελεί ένα οικοδόμημα «κόσμημα» και πρότυπο για όλους, αλλά πάνω από όλα αποτέλεσμα προσπάθειας που θα είναι άξιο σεβασμού και υπερηφάνειας. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά, προσπάθεια και θέληση. Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν και τότε θα έχουμε πραγματικά γυρίσει σελίδα και θα μιλάμε για μια Ελλάδα με ξαστεριά και λαμπρότητα. Αξίζει και πρέπει να γίνει!!!!