23 Οκτ 2013

«Κίτρινος» συναγερμός από την Interpol για τη Μαρία – Τη μεγάλωναν για τη γαμήλια προίκα της;


Μέχρι χθες, η μικρή Μαρία δεν ήταν στη λίστα των παιδιών που αναζητούνταν. Μετά το αίτημα των ελληνικών αρχών, όμως, η Interpol εξέδωσε «κίτρινη ειδοποίηση» για το κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα.


Αυτό σημαίνει ότι η βάση DNA της Interpol είναι στη διάθεση τόσο της ελληνικής αστυνομίας και όσο και όλων των άλλων μέλων της διεθνούς αστυνομίας προκειμένου να βρεθεί η πραγματική της ταυτότητα.
Εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως το ζευγάρι μεγάλωνε τη μικρή και ευελπιστούσε πως όταν μεγάλωνε, θα την πάντρευε και –κατά το έθιμο- θα έπαιρνε την προίκα της
Έτσι, όποιος πιστεύει πως μπορεί να έχει συγγένεια αίματος με το παιδί, μπορεί μέσω της Interpol να το διαπιστώσει.
Η Interpol καλεί τις χώρες που έχουν δική τους βάση DNA να εντάξουν στη δική της, όλα τα αρχεία τους για τα εξαφανισμένα παιδιά.


Η ειδοποίηση της Interpol για τη μικρή Μαρία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού που πιστεύεται ότι είναι περίπου 4 ετών και έχει ήδη σταλεί προς όλες τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Επίσης, έχει εκδοθεί «μπλε» ειδοποίηση για τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπούλου (ή Σελήνη Σαλή), τους τσιγγάνους που είχαν το παιδί στο σπίτι τους και υποστηρίζουν πως το αγόρασαν έναντι 80 ευρώ από τη Βουλγάρα μάνα της.

Η «μπλε» ειδοποίηση αφορούν στη συλλογή πρόσθετων στοιχείων για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μεγάλωναν τη Μαρία για την προίκα της


Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, λίγο μετά τη σύλληψή του την περασμένη Τετάρτη, ο Χρήστος Σαλής υποστήριξε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει το παιδί έναντι 80 ευρώ από έναν Βούλγαρο, τον Μιχάλη, ο οποίος δούλευε στον Αλμυρό. Όπως είπε, η μητέρα του, που επίσης εργαζόταν στην περιοχή, δε μπορούσε να το συντηρήσει, έδωσαν 80€ για τη μαμμή και το πήραν γιατί «το ήθελε η γυναίκα μου».

Όπως γράφουν σήμερα Τα Νέα, ο Σαλής τηλεφώνησε στον «Μιχάλη» μπροστά στους αστυνομικούς και εκείνος του ζήτησε να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά.
Ο εντοπισμός του άνδρα αυτού είναι μια από τις προτεραιότητες της αστυνομίας.
Η «κίτρινη» ειδοποίηση εκδίδεται από την Interpol για εξαφανισμένα άτομα, ιδίως παιδιά ή για να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως η μικρή βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι με τη συναίνεση των γονιών του. Και δεν αποκλείεται να έδωσαν στη μητέρα του περισσότερα από 80 ευρώ.

Αστυνομικοί, σύμφωνα με Τα Νέα, παρατηρούσαν ότι το κοριτσάκι σε μερικά χρόνια, σε ηλικία 12-13 ετών, θα παντρευόταν. Σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, ο πατέρας της νύφης παίρνει προίκα από την οικογένεια του γαμπρού και αυτή μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό...

Μέχρι να φτάσει όμως η ώρα να παντρευτεί η Μαρία, το ζευγάρι έπαιρνε τα πολυτεκνικά επιδόματα.