22 Αυγ 2013

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των πιστών στο "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" στην Ι. Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου (φωτογραφίες)


Χθες Τετάρτη 21η Αυγούστου 2013, και ώρα 7.00 μ. μ., στην Ιερά Μονή «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου, εν όψει της πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε το γνωστό πλέον σε όλους «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά παλαιά...

 παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Μονή.
 

  
Εκείνο, που πρέπει να σημειωθεί ιδιαιτέρως, είναι η πάνδημη συμμετοχή των πιστών οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο συμμετοχής και από κάθε άκρη της Κορινθίας και όχι μόνο έσπευσαν να  αγιασθούν αλλά και να αποδώσουν την δέουσα τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο Πανάγιο Θεομητορικό Πρόσωπο, που τόσο εκφραστικά και ευλαβικά έχει αποτυπωθεί εδώ και αιώνες στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης, το οποίο φυλάσσεται στην Ι. Μονή και αποτελεί μεγάλο Πνευματικό και Εθνικό σέμνωμα και Κειμήλιο της Κορινθίας.





Απόψε   το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του, εκ του Πατριαρχείου Αλε-ξανδρείας προερχομένου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.
Ενώ την Παρασκευή 23η Αυγούστου, ημέρα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και θα ομιλήσει επί-καιρα.