17 Ιουλ 2013

Κλειστό το κέντρο. Στη Βουλή οι δήμαρχοι


Εν μέσω κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία.

Την αρχή έκαναν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Αγίου Κωνσταντίνου μηχανοκίνητη..

 πορεία καταλήγοντας στην Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΠΟΕ -ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες και δήμαρχοι. Αυτή τη στιγμή, οι δήμαρχοι βρίσκονται έξω από τη Βουλή διαδηλώνοντας κατά των προωθούμενων ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ακολουθούν δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Από τις συγκεντρώσεις κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου και η Αμαλίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ορισμένοι δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας δεν έχουν κλείσει».

Εν τω μεταξύ, στις 19:00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα όπου προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Να σημειωθεί πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.