17 Ιουλ 2013

Αρένα η Βουλή. Εκφράσεις εμφυλίου: Οι προδότες, οι κρεμάλες και τα γουναράδικα


Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχεδίου. Σε αρκετές περιπτώσεις η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με τους βουλευτές να αναταλλάσουν βαριές εκφράσεις, ενώ οι διάλογοι που είχαν δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση κοινοβουλευτικό διάλογο....

Φραστικό επεισόδιο με βαρύτατες εκφράσεις είχαν και οι Τζαμτζής - Μακρή
Πάντως, υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν από την αρχή της συνεδρίασης, με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, χρησιμοποιώντας φρασεολογία... πεζοδρομίου, να εκτοξεύει απειλές κατά των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, διαμαρτυρόμενη έντονα για το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το κόμμα της, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.
«Θα σας κρεμάσουμε όλους», φώναξε η κυρία Μακρή, για να εισπράξει την απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή: «Θα μας κλ... τα αρχ... Κάτσε κάτω! Μιλάς τώρα κι εσύ, που διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο;».
Ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή τους να συναντηθούν με τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος, το πρωί της Τρίτης, ξεκινώντας με πανό από το ίδιο το Κοινοβούλιο: «Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου. Αύριο θα τους φέρετε μέσα στη Βουλή» σχολίασε σε υψηλό τόνο.
Ανταπαντώντας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρατήρησε πως «το πολυνομοσχέδιο μεταμορφώνει το καθεστώς σε δικτατορία» και κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης «να ορθώσουν το ανάστημά τους», πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει για πιστή τήρηση του Συντάγματος. Στη συνέχεια, έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και Σοφίας Σακοράφα.
Νέο χτύπημα Διαμαντόπουλου: «Ραντεβού στα γουναράδικα»
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες του κ.Κουτσούμπα ειπε: «Ολοι αυτοί μας λένε ότι δεν εκβιάζονται και είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Εχουν αυτή την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Αρης Βελουχιώτης όταν πήγαινε με τους συντρόφους του για να απελευθερώσει τον τόπο: "Ραντεβού στα γουναράδικα"».
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ «αποθέωση της άμεσης δικτατορίας», χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορία της καταστροφής» και θεώρησε πως είναι «καθήκον της να καταλογίσει προσωπικές ευθύνες» στους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Μητσοτάκη και Καψή, διακρίνοντας στην πολιτεία τους, «επιβιώσεις του κατοχικού δωσιλογισμού».
Λυκουρέντζος: Ακούσαμε ομιλίες που ήταν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων
Αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα της Βουλής, μίλησε ευθέως για την «διασύνδεση κομμάτων με την τρομοκρατία». «Λαμβάνουν χώρα μέσα στο κοινοβούλιο συμπεριφορές οι οποίες είναι έξω από το πνεύμα, το γράμμα και την ουσία της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Ακούσαμε ομιλίες που ήταν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων»