24 Ιουλ 2013

Αντιδρούν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου


Κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση  οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου ομόφωνα διαπιστώνουν ότι με το πολυνομοσχέδιο παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 101 και 102, που καθιερώνουν την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και υπογραμμίζουν πως το πολυνομοσχέδιο...
 
 αποτελεί την τελευταία έκφραση επιθετικότητας στον πυρήνα της αυτοδιοίκησης.
Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για επιθετική συμπεριφορά του κεντρικού κράτους κατά της αυτοδιοίκησης και ζητούν να σταματήσει άμεσα. Απαιτούν να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα οριζόντιας κατάργησης δομών και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών δομών και του προσωπικού στο συντομότερο χρόνο κι αν από την αξιολόγηση, υπάρξουν περιπτώσεις πλεονάζοντος προσωπικού, αυτό να κατευθυνθεί στους περιφερειακούς Δήμους, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της υποστελέχωσης τους.

Επιπλέον, η ΠΕΔ Πελοποννήσου σε ότι αφορά τους σχολικούς φύλακες ζητάει να υπάρξει πρόνοια για τη συνέχιση της απασχόλησης τους και επιπλέον χρηματοδότηση όλων των δήμων, ώστε πριν τον Σεπτέμβριο να προχωρήσουν σε αναθέσεις φύλαξης των σχολείων που κινδυνεύουν από βανδαλισμούς.

Τέλος, οι δήμαρχοι στηρίζουν κάθε απόφαση της ΚΕΔΕ για δικαστική προσφυγή σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ή συντονισμένη δράση των αιρετών σε οποιαδήποτε μορφή της, που θα έχουν ως σκοπό τη διατήρηση της αξιοπρέπειας των αιρετών και τη στήριξη των αυτοδιοικητικών θεσμών.