23 Ιουλ 2013

Βραβείο γαλάζιας σημαίας και φέτος στην παραλία του Πευκιά στο Κιάτο


Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας έλαβε φέτος η παραλία του Πευκιά στο Κιάτο, μετά από αυστηρή αξιολόγηση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.  Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί σύμβολο επιπέδου κι ύπαρξή της σημαίνει πως η αξιολογούμενη ακτή πρώτον και κύριον διαθέτει...

 νερά εξαιρετικής ποιότητας. Επιπροσθέτως, πληροί 31 αυστηρά κριτήρια,  τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση κι ασφάλεια. Συγκεκριμένα, η παραλία του Πευκιά προσφέρει στους επισκέπτες της, πέρα από πεντακάθαρα νερά κολύμβησης, ντους, W.C., τηλέφωνο, πρώτες βοήθειες, πρόσβαση σε άτομα ΑΜΕΑ, κάδους ανακύκλωσης.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία  δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Με δεδομένο αυτό, ο Δήμος Σικυωνίων  κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό προνόμιο, διαφημίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την παραλία του σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αφού ο Πευκιάς του Κιάτου, φιγουράρει στις λίστες των καθαρότερων ακτών. Να σημειωθεί, πως για την εξασφάλιση της διαρκούς ποιότητας, γίνονται έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.