27 Μαΐ 2013

Ξεκινά η ανάπλαση του εγκιβωτισμένου μέρους του Ξηριά




Σήμερα το μεσημέρι υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του εγκιβωτισμένου μέρους του Ξηριά, μεταξύ του Δήμου Κορινθίων  και του ανάδοχου εργολάβου. 
Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι αυτη η  διαγώνια ανάπλαση που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Κορίνθου,  θα αναβαθμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής των συμπολιτών μας, όπου...
 
 σήμερα στερούνται ελεύθερων χώρων και θα δημιουργήσει χαμηλό πράσινο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, παιδική χαρά με καλάισθητα φωτιστικά σώματα που θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα του συγκεκριμένου σημείου της πόλης μας και σε συνδυασμό με την επικείμενη ολοκλήρωση από το αρμόδιο Υπουργείο  της γέφυρας της Γ. Παπανδρέου  θα ολοκληρώσει μια επένδυση που θα αποβεί προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε να έχει μια καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους του έργου, όπως έχει αποδεδειγμένα έως τώρα με τον υπεύθυνο της διαχειριστικής  Αρχής τον κ. Σκούρα καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη που βοήθησε να ωριμάσει η συγκεκριμένη ανάπλαση, να δημοπρατηθεί με επιτυχία  και τέλος να εκτελεστεί.
Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και έχει διάρκεια αποπεράτωσης τους 12 μήνες. Παρόλα αυτά, στόχος είναι  η ανάπλαση του Ξηριά να  είναι έτοιμη έως το τέλος του έτους, με σκοπό να αποδοθεί στους Κορίνθιους   για να αποτελέσει  σημείο αναφοράς ενός ακόμα σημαντικού  έργου  .