14 Μαΐ 2013

Πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός και στην Κόρινθο


Ζωντάνεψε η Κόρινθος χθες το απόγευμα με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για την επιστράτευσή τους από την Κυβέρνηση. Για τα δεδομένα της εποχής αλλά και της Κορίνθου, η συγκέντρωση ήταν πάρα πολύ καλή τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό....



Εκτός από τους δεκάδες εκπαιδευτικούς, στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν για συμπαράσταση εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Κορίνθου, από την Βιομηχανία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ξεχωριστή πολιτική στιγμή αφού τόσο στην συγκέντρωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε υπήρχε κοινή συμμετοχή όλων των αριστερών κομμάτων, πλην ΔΗΜΑΡ.




ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εκπροσώπους τους έδωσαν μήνυμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς.

Συνθήματα όπως “ Ψωμί παιδεία ελευθερία ,η χούντα δεν τελείωσε το 73” και “Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη” ακούστηκαν από όλους τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση και την πορεία.

Όλοι οι ομιλητές κατηγόρησαν την Κυβέρνηση, ότι προσπαθεί με την βοήθεια των ΜΜΕ, να προβοκάρει τον αγώνα τον εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας μια δήθεν ευαισθησία για το συμφέρον των μαθητών!

Ενώ στην ουσία ποτέ δεν σκέφτηκε και δεν υπολόγισε κανείς από τους κυβερνώντες αυτά τα παιδιά, όταν έκοβε τους μισθούς από τους γονείς τους και τις συντάξεις από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους .

Όταν δημιουργούσε 1.500.000 ανέργους, όταν έστελνε κατά χιλιάδες τους νέους της Ελλάδας μετανάστες για μια θέση εργασίας!

Εν τέλει, ποτέ δεν έδειξε ευαισθησία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που κρύωναν στο σχολείο γιατί δεν είχαν πετρέλαιο για θέρμανση, που ζαλιζόντουσαν και λιποθυμούσαν μέσα στο μάθημα από την πείνα!


(Το ρεπορτάζ απο την sfedona. gr )