11 Μαΐ 2013

«Ο Μάριο Κόλα σκότωσε την 25χρονη κοπέλα στα Ισθμια»


«Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς συνέβη στις 30 Μαρτίου στα Ίσθμια. Ο 36χρονος επικίνδυνος αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα είχε βγάλει το σώμα του έξω από το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβολούσε με Καλάσνικοφ εναντίον του πληρώματος του...
 
 περιπολικού που τους καταδίωκε. Όμως μία σφαίρα που έριξε σκότωσε την 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη. Ο Κόλα φέρεται επίσης ότι ήταν μία εβδομάδα νωρίτερα μαζί με τους αλβανούς δραπέτες Λίτα Ερμάλ και Μουρατάι Άντμιρ σε ένα πάρκο στο Χαϊδάρι πριν αυτοί ξεκινήσουν για τη ληστεία στο σουπερμάρκετ στο Περιστέρι, όπου συνελήφθη ο πρώτος από αυτούς. Δυστυχώς περιμένουμε νέα επικίνδυνη συμπλοκή με τον Κόλα γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα γυρίσει στην Αλβανία όπου φαίνεται να φοβάται μη πέσει θύμα βεντέτας. Όμως κι ο Αλβανός που διέφυγε από το Περιστέρι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος γιατί, σύμφωνα με κατάθεση, έχει ένα όπλο Μακάροφ και μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα μια κάρτα sim και μια τηλεκάρτα του ΟΤΕ που βρήκαμε στην κατοχή του αλβανού δραπέτη πριν από μία εβδομάδα. Πάνω του είχε και σημειώσεις με δύο τηλέφωνα που ίσως βοηθήσουν τις έρευνές μας».
 
Σε αυτήν την αναφορά προχώρησε προς «Το Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζεται την υπόθεση εντοπισμού και σύλληψης των επτά πλέον αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά και τη σύλληψη του 35χρονου Λίτα Ερμάλ στο Περιστέρι, οι αστυνομικοί έχουν διαμορφώσει μία πλήρη εικόνα για την τραγωδία στα Ίσθμια με τον θάνατο της 25χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η ευθύνη επιρρίπτεται στον 36χρονο Μάριο Κόλα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και ήταν πρωταγωνιστής στην αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα στις 16 Φεβρουαρίου 2010 οπότε και σκοτώθηκε ένας 25χρονος Βορειοηπειρώτης.
Επιπλέον από τη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» προκύπτει ότι ο Λίτα Ερμάλ και ο συνεργός του προετοιμάζονταν να χτυπήσουν χρηματαποστολή και όχι τα ταμεία του σουπερμάρκετ στο Περιστέρι. Εκπληκτικό είναι ακόμη ότι ο Ερμάλ κατέθεσε μετά τη σύλληψή του πως όταν είδε ότι δεν έφθανε η χρηματαποστολή που ανέμεναν, μπήκε με χαρακτηριστική άνεση στο σουπερμάρκετ και «πήγε να ψωνίσει σαμπουάν χωρίς να αντιληφθεί ότι ο συνεργός του είχε αρχίσει να ληστεύει τα ταμεία». Μάλιστα κατέθεσε ότι πλήρωσε κανονικά στο ταμείο για τα ψώνια του (ένα σαμπουάν). Το γεγονός έχουν επιβεβαιώσει και οι αστυνομικοί.
Συνελήφθη όμως λίγη ώρα αργότερα στην οδό Μυστρά, αφού ο άλλος αλβανός δραπέτης φέρεται να είχε φύγει με το αυτοκίνητο -ένα τετράπορτο Ford Focus- με το οποίο είχαν πάει στον τόπο της ληστείας. Ο Ερμάλ, που είχε και το παρατσούκλι «Λούις», άρχισε να τρέχει και να πετάει ασφαλισμένες χειροβομβίδες. Συνελήφθη από τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, από τους οποίους μία ήταν μία 23χρονη κοπέλα.
Ο δικηγόρος του συλληφθέντος Αλβανού κ. Σάκης Κεχαγιόγλου σημείωσε ότι «ο εντολέας μου για μία ακόμη φορά απολογήθηκε με ειλικρίνεια και ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν».
Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνές τους στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής και Βοιωτίας όπου φέρεται να δίνουν το «παρών» τρεις ή τέσσερις ακόμη από τους αλβανούς δραπέτες.