1 Μαρ 2013

Τιμητική διάκριση για τον Αλέκο Πνευματικό από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας


Σύσσωμη η μεγάλη οικογένεια της Ποδηλασίας έδωσε το παρών στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν στο 2012, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας....
 


Ο Πρόεδρός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  κ. Θανάσης Τερζής, απένειμε επίσης τιμητική διάκριση στον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό για την πολύτιμη συμβολή του στην πετυχημένη διεξαγωγή του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2012», όπου αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο φιλοξενήθηκαν στο Δήμο Κορινθίων.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, διοργάνωσαν τον Μάιο του 2012, τον  18ο  Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος και έδωσαν την ευκαιρία στην Κόρινθο και την Ελλάδα να προβληθούν  διεθνώς, αφού οι συμμετέχοντες 96 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης και της χώρας μας διεθνώς.
Στη διάρκεια της γιορτινής βραδιάς προβλήθηκαν βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των Ελλήνων αθλητών αλλά και εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τον περυσινό  Γύρο Ελλάδας  με πολλές παράλληλα εικόνες,  από την πόλη της Κορίνθου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φορείς της πολιτείας και του αθλητισμού, όπου υπογράμμισαν ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το άθλημα την περασμένη χρονιά, εκπροσωπήθηκε επάξια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα τρία αθλήματα (δρόμο, πίστα και mountain bike) ενώ οι διεθνείς διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.