1 Μαρ 2013

«Το υπουργείο δεν άνοιξε θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών»


«Το Υπουργείο Εσωτερικών ουδέποτε άνοιξε το θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα τόσο από...
 

 νομική όσο και από πολιτική άποψη και θα ενημερώσει τη Βουλή, που θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι αιρετοί περιφερειάρχες έχουν υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο για την μετάθεση των εκλογών υποστηρίζοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με την διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ αλλά και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους. Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κάλεσε τον υπουργό να σταματήσει να παρανομεί -όπως χαρακτηριστικά είπε- αλλά και να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών, η οποία  -όπως υποστήριξε- «κηρύσσει παράνομες τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων και παράνομο τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η συγκυβέρνηση «φοβάται» την άνοδο της Χρυσής Αυγής, μιας και όπως πρόσθεσε «τόσο στον Δήμο της Αθήνας όσο και στους άλλους μεγάλους δήμους η Χρυσή Αυγή θα εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή».

«Ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισαν δεν ήταν ικανός να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη απόφαση του ΣτΕ και να εναρμονίσουμε την κείμενη νομοθεσία» ανταπάντησε ο κ. Στυλιανίδης.