28 Μαρ 2013

"Μη μου τους κύκλους τάραττε" - Της Τζένης Σουκαρά





Μάρτης με αναποφασιστικότητα. Ξεκινά με βροχή το πρωί, ήλιο το μεσημέρι και κρύο το βράδυ...
Ναι, όσο και αν δεν το πιστεύεις, μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο έπαθε ψυχολογικό!

Δεν επιδιώκει την βεβαιότητα, σου λέω! 
Την αφήνει για τον επόμενο!..........


Σου λέει, το ΝΑΙ μπορεί να γίνει ΟΧΙ μετά φάσκελων, το ΟΧΙ μετά βεβαιότητος γίνεται κάκιστο ΝΑΙ. Να πάει στα κομμάτια, δίνω σε μια μέρα όλες τις καιρικές συνθήκες και βγάλτε άκρη μόνοι σας!

Τι άκρη να βρεις αγαπητέ μου; Πού είναι το άκρο να πιαστώ, να βρω την άκρη του νήματος;
Πάλι την κάψαμε την Κύπρο ποικιλοτρόπως και τώρα ξανά θα την κάνουμε ποίημα.

Mέχρι τώρα τα θαλασσοδάνεια έκαναν κρουαζιέρες μέχρι τον Πειραιά κι άναβαν πούρα, οι τραπεζίτες έγιναν παράγοντες, η φούσκα έγινε τεράστια κι έσκασε στα μούτρα του λαού.
Κι εκείνος με την τσιχλόφουσκα στα μούτρα φώναξε ΟΧΙ, αλλά κανείς δεν τον συμμερίστηκε. 

Ούτε η μάνα Ελλάδα που έχει πάθει οξεία λαρυγγίτιδα...Άφωνη παραδουλεύτρα που την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup ήλεγχε, εάν τελείωναν τα "καναπεδάκια" από τον μπουφέ.
Έχει ξεμάθει,αγαπητέ μου, τρία χρόνια σε ξένα χέρια. Αγάπησε την βαριά προφορά, τα "γιαβόλ" και την παρέα με τον ροδοκόκκινο Φούχτελ .

Κι έτσι στις Βρυξέλλες πήγε ο υπόλοιπος Ελληνισμός "για μαλλί" και βγήκε κουρεμένος.. Αφού κλείσανε τις τράπεζες για τον λαό και η ελίτ  έκανε  αναλήψεις απο το Λονδίνο!!!!
Και η Ρωσία απτόητη, ε;  Τι σου είναι οι παίχτες! Πού πας με την απόχη να πιάσεις πεταλούδες; Αν πήγες ποτέ δηλαδή!

Να σου πω την αμαρτία μου, αναθάρρησα προς στιγμήν για τις εξελίξεις!
Έμαθα για την  επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στην Μόσχα, τις ημέρες των γεγονότων, και είχα την αίσθηση πως το σύμπαν συνομωτούσε για να βγάλει ο Πέτρος τα κάστανα από την φωτιά. 

Θα έβγαινε με μια δήλωση του τύπου"δεν κιοτεύουμε εμείς σε τέτοια, έχουμε παρελθον", θα γινότανε κόκκινος Πέτρος. Θα αποθεωνότανε, μαζί με την Πελοπόννησο και τους μύθους της, θα έβγαζε φωτογραφία με τον Πούτιν. Αυτό πού το πάς για την τουριστική μας καμπάνια;

Αλλά ατύχησα, μαζί με εμένα και η Μεγαλόνησος, διότι ο Πέτρος ήταν πρεσβευτής της Πελοποννήσου και μοίραζε καρτ ποστάλ  και  καλούδια από τον Μοριά της ανάπτυξης
Δουλειές με φούντες δηλαδή και δόξες απερίγραπτες. 
 Έτσι χάθηκε μια κορυφαία στιγμή για το Δεσποτάτο της Πελοποννήσου, να μπει πρώτο όνομα στην μαρκίζα των διεθνών σχέσεων του Κυπριακού Προβλήματος.

 
Κι έτσι κάπως η ζωή ήρθε και ίσιωσε! Ξαναβρήκαμε τον δρόμο του μνημονίου, ο οποίος είναι γεμάτος προσκυνητάρια και προσκυνημένους, από τον άλλο τον κακό που σε πάει τσουλήθρα στον χάρο (έτσι κατάλαβα στις αναλύσεις) 
Άκουσα  πως τώρα με το κούρεμα των καταθέσεων, θα πληρώνουν οι επενδυτές, οι ομολογιούχοι και πάντως όχι ο λαός!!!! 

Τι είπες τώρα; είπα η εντυπωσιασμένη. Τέτοιο προοδευτισμό; Κατέπληξε ο Σόϊμπλε τους συμμαθητές του! Για να κατανοήσω κατόπιν, πως  ο λαός  θα έχει μνημόνιο και κατόπιν θα μνημονεύεται κυρίως τα ψυχοσάββατα, που είναι για τους πολλούς. 
Η Κύπρος έγινε "κουρούπα" από την κουπ, η Ελλάδα αμήχανη "στεγανοποιεί" τις τράπεζές της (αναρωτιέμαι τι στεγανοποιεί η Τρίτη φτωχιά Ευρωπαία), η Κόρινθος θα φτιάξει τριήρη πεζογέφυρα και ποδηλατογέφυρα (άσχετο), το Λουτράκι δεν ξέρει πώς να διαχειρισθεί μια κρίση μπροστά στο μνήμα Ηρώων  και η Πελοπόννησος κάνει επίθεση στον τουρισμό κι εκείνος ο θρασύδειλος κρύβεται !!!

Όλα συνεχίζουν απτόητα την αφυδατωμένη "κατοχική "καθημερινότητά τους.
Μέσα στον ζόφο εξοργίζει η φράση "στεγανοποίηση του τραπεζικού συστήματος" σε μια χώρα  στα πρόθυρα ολικής  κατάρρευσης, εξοργίζει μια ποδηλατογέφυρα με σχήμα τριήρους και μελέτης πολλών χιλιάδων ευρώ, καθώς επίσης και μια επέτειος που στα μεθεόρτιά της ουδείς έχει το σθένος να πει "έσφαλα", ούτε οι πρωταγωνιστές, ούτε οι διαχειριστές!

Είναι σαν την αντίφαση της έρευνας που βγήκε στην δημοσιότητα και λέει, πως οι Έλληνες τώρα που πεινούν όσο ποτέ, τώρα που στις οικογένειες πληθαίνουν οι άνεργοι και τώρα που θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί και οι απολύσεις, δηλώνουν κατά 60% πιο αισιόδοξοι. Αυτό είναι!

"Μην μου τους κύκλους τάραττε!"

 Κάτι σαν την δημοσκοπική κυβέρνηση Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Σαμαρά

Αυτά βλέπει ο Μάρτης και βάλθηκε να μας τρελλάνει πατριώτη! 

Αλλά προφτάσαμε, να τον τρελλάνουμε εμείς.