4 Φεβ 2013

Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι δράσεις της Κοινοφελούς εργασίας


Το πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία» που υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αφορά στην πραγματοποίηση 1000 προσλήψεων στο Νομό, με πεντάμηνη σύμβαση εργασίας, από τις οποίες οι 460 περίπου έγιναν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας....
 

 Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η υλοποίηση ποικίλλων δράσεων με ουσιαστικό αντίκτυπο στο Νομό.

    Σήμερα υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού δράσεις για  την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος -που αποτελεί κύριο αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Κορινθία-, εργασίες για τις βασικές ανάγκες συντήρησης, καθαρισμού και αποκατάστασης ζημιών δημοσίων κτιρίων, έργα στήριξης του πολιτισμικού περιβάλλοντος του τόπου μας που περιλαμβάνουν δράσεις για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και δράσεις για την υποστήριξη ανέργων μέσω ομάδας ενημέρωσης και πληροφόρησης για την (επαν)ένταξη τους στην οικονομική δραστηριότητα.




Αφού ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη με τους Δημάρχους του Νομού και τα Διοικητικά Συμβούλια θεσμικών φορέων και ύστερα από συστηματική επίβλεψη και συντονισμό των εργασιών εκτέλεσης, έχουν σημειωθεί σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές του Νομού. Ενδεικτικά, καθαρίστηκε μεγάλο τμήμα του Χείμαρρου Ζαπάντη στην περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας και του ποταμού Ράχιανη στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Περιγιαλίου. Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού στο χείμαρρο στην περιοχή της Ποσειδωνίας, οι αντίστοιχες εργασίες στο χείμαρρο του Αγ. Χαραλάμπους στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ισθμίων, εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού στο χείμαρρο Περιστερών του Δήμου Βέλου-Βόχας, του ρέματος του Αγ. Βασιλείου στην περιοχή του πρώην Δήμου Τενέας και του χειμάρρου στην περιοχή της Αερογέφυρας του Λεχαίου. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε τμήματα του υδραύλακα μεταφοράς νερού του ΑΟΣΑΚ.




Πέραν των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων της Κορινθίας, σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες του Νομού. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στον Αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου, της Αρχαίας Διόλκου, καθώς και του Αρχαιολογικού χώρου των Ισθμίων. Ολοκληρώθηκαν επίσης, εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης των πηγών της Αφροδίτης στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχαίας Κορίνθου, της Ρωμαϊκής Βίλλας (Έπαυλη Κατουνίστρα) στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων και εκτελούνται συντονισμένες εργασίες καθαρισμού στον ευρύτερο Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

Τέλος, όσον αφορά την αποκατάσταση και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, εκτελούνται εργασίες για την ανακαίνιση των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αισθητική αποκατάσταση του κτιρίου του Κέντρου Νέων Κορίνθου, ο καθαρισμός του αύλειου χώρου του ΚΤΕΟ, η εκκαθάριση του αρχείου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ενώ πλήθος εργασιών συνεχίζονται να εκτελούνται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπως η αποκατάσταση των προσόψεων του κτιρίου, ενώ ολοκληρώθηκαν η επισκευή της μάντρας του κτιρίου, εργασίες οικοδομικές, ελαιοχρωματισμού, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές.

Οι εργασίες συνεχίζονται με στόχο την μεγιστοποίηση των ωφελημάτων του προγράμματος για το Νομό, αλλά και την απόκτηση σημαντικών εμπειριών από τους εργαζόμενους, κάτι που μελλοντικά θα βοηθήσει σημαντικά, στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.