18 Φεβ 2013

Σύλλογοι Γονέων Αθικίων:Τα παιδιά της Αλμυρής και του Σολομού να φοιτούν στο Γυμνάσιο Αθικίων


Οι σύλλογοι γονέων των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου Αθικίων μετά από συνεδρίασή τους εξέδωσαν κοινό ψήφισμα ώστε τα παιδιά που αποφοιτουν από τα δημοτικά σχολεία Αλμυρής και Σολομού να μην πηγαίνουν στα Γυμνάσια της...
 

 Κορίνθου αλλά όπως είναι σωστό χωροταξικά στο Γυμνασιο Αθικίων. Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα:
Κοινό ψήφισμα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αθικίων


Κοινό ψήφισμα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου σχετικά με την Γεωγραφική – Χωροταξική κατανομή αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής.

Το  Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 συνεδρίασαν στο χώρο του Γυμνασίου Αθικίων τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου μετά από πρόσκληση του Προεδρείου του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Αθικίων με μοναδικό θέμα :<χωροταξική κατανομή αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής >.
Τα μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων, αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων και έλαβαν υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (Κεφ. Γ αρθ. 5 και 6)
2. Τις διατάξεις των άρθρων 7,8 και 12 του Π.Δ 104/1979
3. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ 201/1998, ΦΕΚ161/τ Α/13-7-1998 και ειδικότερα:
4. Την υπ’ αριθμ. 35415/2011 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ1701 τ.Β,1-8-2011 και ιδιαίτερα το άρθρο 1 της παραπάνω απόφασης που αφορά την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους Δήμους. #…με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο της αντίστοιχης κατηγορίας {Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κ.λ.π } #
Αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν :
1. Την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση Γεωγραφική – Χωροταξική κατανομή αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής
2. Να υπάρξει κοινή απόφαση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και σαν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, που να ορίζει ότι οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων Σολομού και Αλμυρής θα εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Αθικίων.
3. Προς την Τ.Α και ειδικότερα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τους κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους του Δ/Δ Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων θα θέλαμε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, και να στηρίξουν το Δίκαιο και Νόμιμο αίτημα μας, που θα εδραιώσει το Γυμνάσιο Αθικίων και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος κλεισίματός του και μεταφορά των μαθητών σε άλλο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Κορινθίων.
4. Τέλος να συγκληθεί κοινή Γ.Σ, των μελών,παρόντων και των εμπλεκομένων φορέων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Υ.Γ Να σας θυμίσουμε:

Από ιδρύσεως του Γυμνασίου το 1980 μέχρι και το 2006 οι απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου Σολομού εγγράφονταν στο Γυμνάσιο Αθικίων.
Το Γυμνάσιο Αθικίων, εκτός των χωροταξικών ορίων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, πληροί και όλες τις προϋποθέσεις: κτηριακή υποδομή, ασφαλές περιβάλλον, υγιεινή, τεχνολογικό εξοπλισμό για να δεχθεί ακόμα και τριπλάσιο αριθμό μαθητών από τους ήδη φοιτούντες.
Το Γυμνάσιο Αθικίων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2012 – 2013 έχει 58 φοιτούντες μαθητές που προέρχονται αμιγώς από την κοινότητα των Αθικίων
Τέλος, μαθητές που ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Ισθμίων με έδρα την Κυρά Βρύση και φιλοξενούνται από τον Δήμο Λουτρακίου.