18 Φεβ 2013

Στο σύμφωνο των δημάρχων για την αειφόρο ενέργεια και ο δήμαρχος Κορινθίων



Ο Δήμος Κορινθίων μέσα στα πλαίσια της ενεργειακής του αναβάθμισης, έχει ηδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση και προώθηση του προγράμματος που σκοπεύει  στην απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  στο Δήμο μας. Με την δέσμευση αυτή οι υπογράφοντες το Σύμφωνο δήμαρχοι, σκοπεύουν να επιταχύνουν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση κατά 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα...
 
 
Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου, με την απόφαση αρ. 182,  «εξουσιοδότησε  τον δήμαρχο για την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων υπέρ της Τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας», όπου και προωθήθηκε αφού,  εντός των  προσεχών δύο μηνών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία  για την προσχώρηση  στο  τελικό σχέδιο δράσης του Δήμου  Κορινθίων. Επίσης, έχει προβλεφθεί στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό ανάλογο ποσό για σύμβαση με  σύμβουλο, στα πλαίσια «του Συμφώνου των Δημάρχων» για «το Σχέδιο Δράσης της Αειφόρου  Ενέργειας του Δήμου μας.
 Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κορινθίων έχει προσκληθεί από τις «Τοπικές Αρχές της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής»,  με σκοπό  την συμμετοχή του στην διάσκεψη για τις ενεργειακές πόλεις (energy cities) που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2013 και θα συμμετάσχουν  4.500 δήμαρχοι από όλη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στους ενεργειακούς στόχους της Ε. Ε., βελτιώνοντας  ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αφού θα  επωφεληθούν άμεσα οι χρήστες από τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ευφυή  χρήση της ενέργειας και την παράλληλη  δημιουργία νέων  θέσεων εργασίας.