5 Ιαν 2013

Παπακωνσταντίνου: Ξέρω ποιος έχει αλλοιώσει τη λίστα

  
«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. 

Εν τω μεταξύ, προθεσμία να καταθέσουν την...

 επόμενη εβδομάδα έλαβαν δια των συνηγόρων τους από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιμένει, ότι η αλλοίωση δεν έγινε από εκείνον, αλλά έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, δείχνοντας ουσιαστικά τους Διώτη και Βενιζέλο. «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει σε συνεργάτες του σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, οι τρεις συγγενείς του Παπακωνσταντίνου,
σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, είναι ύποπτοι για ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου και υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Οι αρχές ερευνούν επίσης και το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Την Πέμπτη κατέθεσαν δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουν όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την περίοδο που ο τότε υπουργός παρέλαβε το αρχείο με τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται, πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε, πως το αρχείο το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, τον οποίο δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει.