30 Δεκ 2012

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ψήφισμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με όρους προεκλογικούς! Της Τζένης Σουκαρα


Εντύπωση μας έκανε, αν μη τι άλλο, το πολιτικό ψήφισμα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , με το οποίο καταγγέλεται η δράση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ,κυρίων Πετράκου , Ζαχαριά και Κοδέλα,   ως εχθρική απέναντι στην Πελοπόννησο και στην ανάπτυξη!!!!!...


Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για την λαϊκίστικη στάση των βουλευτών οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν μεγάλα έργα για την περιφέρεια και να κόψουν πόρους που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της.
 Οι τρείς βουλευτές με ερωτήσεις στην Βουλή προσπαθούν να αφαιρέσουν αρμοδιότητες και πόρους απο την περιφέρεια και να πλήξουν προσωπικά τον περιφερειάρχη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εαν οι  βουλευτές έχουν συγκεκριμένα επιχειρήματα που διατυπώνουν τις  ενστάσεις τους για συγκεκριμένα έργα και αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, θα προσθέταμε εμείς. 
Εαν δηλαδή , μέσω του κοινοβουλευτικού τους ελέγχου, που έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ,"υπάρχει χώρος" που τον έχει αφήσει η ίδια Περιφέρεια και σταματούν τα έργα. 
Το εαν οι βουλευτές προσπαθούν να πλήξουν τον Περιφερειάρχη προσωπικά, μέσα στα πλαίσια αυτά και μόνο του κοινοβουλευτισμού, αυτό κανέναν πολίτη δεν αφορά,αντιθέτως θα έπρεπε να τους επαινούμε γιατί ενδιαφέρονται για τον τόπο τους  και κανένα ψήφισμα δεν θα έπρεπε να βγει απο το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο της Πελοποννήσου. 

Ο Πέτρος Τατούλης γνωρίζει το "παιχνίδι της πολιτικής" πολύ καλά κι αυτός ο "έλεγχος" που υφίσταται  μέσα σε αυτό το παιχνίδι εντάσσεται.

Επομένως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό της αντιπεριφερειάρχου κας Νικολάκου ότι " δεν πρόκειται να δεχθούν κάθε εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ερωτήσεις για την Περιφέρεια σε υπουργούς"  και να μην ενδιαφέρεται να μάθει τι ειπώθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο."

Παραμονές του 2013 εμείς απο αυτήν την περίεργη ψήφιση αυτού του ψηφίσματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαμε πως μπαίνουμε σε πρώιμη προεκλογική περίοδο. Ο Τατούλης οριοθετεί τον πολιτκό του χώρο στην Πελοπόννησο και..πειραματίζεται..
 
Γι αυτό και  σημείωσε με έμφαση,πως όσο τον χτυπά ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει και πιο  δυνατός και έκανε λόγο για σύγκρουση δύο πολιτικών κόσμων…

“Δεν θα περάσει ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο” ήταν ο επίλογος του ψηφίσματος

Το ψήφισμα ψήφισε η πλειοψηφία, ενώ η αντιπολίτευση του κ.Δράκου έσπασε στα δύο.

Τρείς σύμβουλοι του κ.Δράκου ψήφισαν το πολιτικό ψήφισμα ενώ οι άλλοι ψήφισαν λευκό.

Απεχώρησε απο την ψηφοφορία ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Πατσαρίνος.


Πρωτοτοχρονιάτικα στομφώδη νταβαντούρια , θα λέγαμε εμείς!Και τίποτα άλλο!