13 Δεκ 2012

Δημοσιοποίηση του προγράμματος "Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την ένταξη Ευπαθών ομάδων στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας


Με επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για την δημοσιοποίηση του προγράμματος  «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας »που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της  Νεμέας 6/12....

 στο Κιάτο 7/12, στην Κόρινθο 10/12 και στο Λουτράκι 11/2012 σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους .
Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η προώθηση στην αγορά εργασίας 100 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια, Μετανάστες, ΑΜΕΑ), με την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που παρέχει η περιοχή της Κορινθίας στον πρωτογενή τομέα, στον τουριστικό τομέα, στον τομέα βιομηχανικών κατασκευών, στο τομέα εμπορίου - παροχής υπηρεσιών, αλλά και στο τομέα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ( γυναικείοι συνεταιρισμοί).
Από την υλοποίηση των δράσεων του Έργου θα ωφεληθούν 100 άτομα για επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ως ακολούθως:
 •         60 άτομα επιδιώκεται να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Κορινθίας με την επιδίωξη παράλληλης αξιοποίησης προγραμμάτων επιδότησης του ΟΑΕΔ (πχ Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης).
•         20 άτομα θα υποστηριχθούν για την ίδρυση ατομικών νέων επιχειρήσεων (με την επιδίωξη την επιδίωξη παράλληλης αξιοποίησης προγραμμάτων ΟΑΕΔ Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, αλλά και άλλων επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων του ΕΣΠΑ για την σύσταση νέων επιχειρήσεων, ΕΠ Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΠ Αποθεματικό Απρόβλεπτων, κλπ).
•         20 άτομα θα κατευθυνθούν στην ίδρυση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού με βάση το Ν. 4019 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις»). Θα υποστηριχθεί μέσω του προγράμματος η σύσταση (2) δυο αντίστοιχων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού - συνεταιρισμών γυναικών με σκοπό την παραγωγή και πώληση παραδοσιακών τροφίμων – γλυκών αλλά και την παραγωγή διάφορων χειροποίητων τοπικών προϊόντων της Κορινθίας.