13 Νοε 2012

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εκτός των άλλων τα εξής :
-Την  ομόφωνη αποδοχή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ,της πράξης «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)», προϋπολογισμού   3.010.000,00 Ευρώ. Με αυτό το έργο επιλύεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ιστορικής πρωτεύουσας της δήμου Κορινθίων που θα...
 
 επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα στέγασης των μαθητών της περιοχής.

 -Την ομόφωνη Έγκριση Οριστικής Μελέτης του έργου της Ανάπλασης  κοινόχρηστων χώρων και κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας, στην παραρεμάτια περιοχή της εκβολής του χειμάρρου του Ξηριά. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στις δύο πλευρές του χειμάρρου καθώς και την κατασκευή της πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην εκβολή του Ξηριά, όπου θα αναπαριστά με μια μοντέρνα εκδοχή, την όψη μιας Κορινθιακούς Τριήρους. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1.480.000,00 Ευρώ, πρόκειται να ενταχθεί τις προσεχείς  ημέρες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ.


-Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ετήσια έγκριση ποσού 10.564,92 Ευρώ, στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης  Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Ο Διολκος», στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Κορινθίων.


-Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εκφράζεται η πάγια θέση του Δήμου Κορινθίων για καμία συγχώνευση  ή κατάργηση των σχολικών μονάδων  που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Κορινθίων. Εξάλλου και η αρμόδια πρωτοβάθμια  εκπαίδευση  δεν προτείνει καμία αλλαγή για το ίδιο θέμα.