20 Νοε 2012

Κ. Λογοθέτης : " Ο δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων δεν στέλνει καμία λίστα για απολύσεις εργαζομένων και δεν παραδίδει τα κλειδιά του δήμου του"


Στο καυτό θέμα των "μετακινήσεων"- απολύσεων των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης.Επικροτούμε την στάση του δημάρχου που αρνείται να υποκύψει κι εκείνος όπως και πολλοί συνάδελφοί του σε αυτήν την αντισυνταγματική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης...
 
 να απολύσει "γραμμικά" χωρίς δικαιολογία χιλιάδες εργαζόμενους .

Ο δήμαρχος εκτός των άλλων είπε τα εξής:
 «…Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, αγαπητοί εργαζόμενοι στο Δήμο, Κυρίες και Κύριοι, θέλω να εκφράσω από το βήμα αυτό, την αμέριστη συμπαράστασή μου στον αγώνα τον οποίο έχετε ξεκινήσει, προκειμένου να ευοδώσουν οι στόχοι που έχετε βάλει ως εργαζόμενοι.

Μετά την ψήφιση, αγαπητοί Συνάδελφοι, του 3ου Μνημονίου, θεωρώ ότι στάλθηκε ένα πολιτικό μήνυμα. Το μήνυμα το οποίο στάλθηκε και νομίζω ότι πρέπει να το υπογραμμίσουμε είναι ότι, πλήττεται καίρια έως και καταργήται το αυτοδιοίκητο των Δήμων και εξηγούμαι ότι, ουσιαστικά καταργείται ο θεσμικός ρόλος του Δημάρχου και ο θεσμικός ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα λοιπόν, μετά την ψήφιση αυτού του νέου νόμου του 3ου Μνημονίου, βάλλεται και αυτός ο θεσμός, ως αν να ήθελε κάποιος, να τελειώσει την Ελλάδα. Φαίνεται ότι ο σχεδιασμός αυτός ή μέσα από τον σχεδιασμό αυτό, ότι οι Δήμοι πια, δεν θα λειτουργούν όπως είπα πριν, με το αυτοδιοίκητο, αλλά ουσιαστικά ως μια Δημόσια Υπηρεσία, μια ΔΟΥ ως παράδειγμα, που εκεί θα υπάρχει ο Προϊστάμενος, ο οποίος θα δέχεται εντολές από ένα Υπουργείο Οικονομίας.

Αυτό, Κυρίες και Κύριοι και αγαπητοί Συνάδελφοι, λέγεται στα ελληνικά ‘εκτροπή’. Ως εκπρόσωπος των Δημοτών αυτού του Δήμου, που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε επιθυμώ ούτε αποδέχομαι μια τέτοια εκτροπή.

Ξεκαθαρίζω, δεν με διόρισε κανένας Υπουργός, το Δήμαρχο δεν τον διορίζει κανένας Υπουργός, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν το διορίζει κανένας Υπουργός. Εδώ, σε αυτή την ακραία τιμητική θέση με τοποθέτησαν οι πολίτες αυτού του Δήμου, οι Δημότες. Αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που μου έχουν αναθέσει, σε αυτούς και μόνο σε αυτούς θα λογοδοτώ, από αυτούς και μόνο αυτούς θα δέχομαι εντολές.

Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν κ. Πρόεδρε, εντολές Υπουργείων προς αιρετούς για μεταβίβαση λίστας με ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση. Γι’ αυτό έχω πει, συμφωνώντας, όπως διαβάσατε και πριν το ψήφισμα, απόλυτα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ότι δεν πρόκειται να κοινοποιήσω καμία λίστα προς κανένα Υπουργείο ακόμα και υπό την απειλή της λεγόμενης ‘αργίας’, με την οποίαν λέγεται ότι μπορούν να με θέσουν.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, πλανόνται πλάνην οικτρά, όσοι από την Κεντρική Διοίκηση νομίζουν ότι θα κάμψουν τη δημοκρατική συνείδηση των αιρετών με τέτοιου είδους διλήμματα.

Κλείνοντας κ. Πρόεδρε, αυτή την πολύ σύντομη παρουσία μου εδώ, θέλω να δηλώσω για μια ακόμη φορά και να υπογραμμίσετε αυτά που θα πω, ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, δε στέλνει καμία λίστα για απολύσεις εργαζομένων σε κανέναν, αλλά και παράλληλα δεν παραδίδει τα κλειδιά του Δήμου του…»