24 Οκτ 2012

Προκλητικος ο Δένδιας και στο θεμα της εγκληματικότητας στην περιοχή του Ζευγολατιού


Για τάξη και μείωση εγκληματικότητας, για νόμιμους μετανάστες κάνει λόγο ο Υπουργός την ίδια ώρα που οι κάτοικοι αποφάσισαν περιπολίες τη νύχτα ελλείψη αστυνομικών
Καθ όλα προκλητική χαρακτηρίζεται η απάντηση του Υπουργού Δένδια στα περί αυξημένης εγκληματικότητας στην περιοχή του Ζευγολατιού..

και μειωμένης αστυνόμευσης. Ο Υπουργός Δημόσιας τάξης περιγράφει σε απάντησή  του στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως «παράδεισο» την περιοχή κόντρα στις καθημερινές αναφορές των κατοίκων για ληστείες και κλοπές, για αύξηση της εγκληματικότητας και ελλιπή αστυνόμευση.
Τα στοιχεία που μας πετά κατά πρόσωπον ο Υπουργός μιλούν για μείωση των δεικτών εγκληματικότητας μετά από τις επιχειρήσεις του Α.Τ Βραχατίου που γίνονται 2 φορές την εβδομάδα . Συγκεκριμένα πληροφορούμεθα από τον Υπουργό πως  Οι κλοπές- διαρρήξεις μειώθηκαν κατά 2,56%, οι κλοπές οχημάτων κατά 40,54% και οι παραβάσεις περί ναρκωτικών κατά 86,67%. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που διαμένουν ναι 1000 Ρομά στην υπάρχοντα καταυλισμό και πολλοί (αριθμό δεν ξέρει) μετανάστες αφρικανικής υπηκοότητας οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα! Σημειώνει δε πως η αστυνόμευση είναι κάτι παραπάνω από επαρκής!
Στην αντίπερα όχθη οι κάτοικοι του Ζευγολατιού αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης για τις νυχτερινές ώρες έτσι ώστε να μειώσουν την εγκληματικότητα , να δράσουν ως ανασταλτικός παράγοντας στις προθέσεις των επιτηδείων για λεηλασίες , κλοπές και διακίνηση ουσιών.
Μήπως η απάντηση που δόθηκε (σε ερώτηση του Βουλευτή Μπούκουρα και όχι στις 2  επιστολές  του Δημάρχου Παπακυριάκου που μιλούν για εγκληματικότητα και αύξηση της ανασφάλειας) προετοιμάζει το κλίμα για την μεταφορά των Ρομά της Αθήνας; Άλλωστε δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο γεγονός να φέρεις Ρομά σε μια φιλήσυχη , χωρίς εγκληματικότητα και με πλήρη αστυνόμευση περιοχή…



πηγη: KORINTHIAPORTAL.GR