24 Οκτ 2012

Μπαθαρίστρα: Τι φταίει και δεν προχωράει το έργο διάνοιξης της οδού Ιωνίας; (φωτορεπορτάζ)

   Μπορεί να μας πει κανείς, γιατί δεν προχωράει η διάνοιξη τούτου του δρόμου;


Καθημερινά ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν εκατοντάδες συμπολίτες μας και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.

Το έργο της διάνοιξης του εν λόγω δρόμου ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από τις περασμένες δημοτικές εκλογές, υποσχόμενο πολλά. Πράγματι είναι ένα έργο, που όταν θα τελειώσει, θα αναβαθμίσει την περιοχή της Μπαθαρίστρας, θα καλυτερεύσει τη ζωή των κατοίκων της και θα βοηθήσει στην επίλυση του κυκλοφορικού προβλήματος της πόλης.






Το σχέδιο αρχικά ήταν να γίνει ένας σύγχρονος κεντρικός δρόμος πλάτους 12 μέτρων, έχοντας μάλιστα και προς τις δύο κατευθύνσεις πεζοδρόμια δύο μέτρων. Τίποτα όμως δεν έχει γίνει ακόμα και δεν ξέρω, αν πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να δούμε λίγο "φως".




Αν δεν κάνω λάθος, από την οδό Ιωνίας το δίκτυο της αποχέτευσης δεν έχει περάσει . Το νέο δίκτυο ύδρευσης, απ' ότι μας λένε, επίσης δεν έχει περάσει. Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως θα γίνει πάλι της "Ελλάδας"! Δηλαδή, πως θα γίνει πρώτα η ασφαλτόστρωση του δρόμου και έπειτα θα ξανασκάβουμε για να περαστούν τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, της ΔΕΗ και ούτω καθεξής.
Τα λεφτά υπήρχαν, μας έλεγαν τότε ξεκινώντας και τις πλατείες στην ευρύτερη περιοχή της Μπαθαρίστρας, οι οποίες έγιναν αλλά δεν τελείωσαν και αυτές.




Πατριώτη! Χρήσιμες και οι πλατείες δεν λέω.
 

Αλλά εδώ που τα λέμε μόνες τους κάθονται οι κακομοίρες, άδεια εκείνα τα παγκάκια βρε παιδί μου! Που είναι ο κόσμος να τις γεμίσει, που είναι τα παιδιά να δώσουν ζωή στα έρημα τσιμέντα! 







Αχ! Πατριώτη μου! 

Που να δεις τι γίνεται, ανοίγουν άλλους δρόμους αριστερά, άλλους δεξιά, περνάνε μέσα από χωράφια, σκάβουν εδώ, σκάβουν παρά κει, έργα εδώ - έργα εκεί, μα τίποτα δεν τελειώνει, όλα παρατημένα. 



Τι σχεδιασμός! 

Τι οργάνωση! 
 
Μη τσαντίζεσαι πατριώτη! Be cool! Mη πτοείσαι. 
 
Τα έργα ήρθαν για να μείνουν και έμειναν! 
 
Ατέλειωτα!!!





Τα αποτελέσματα όμως, όλων αυτών που προείπαμε, είναι να εισπράττουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι διασχίζουν τον παραπάνω δρόμο, σκόνη και ταλαιπωρία. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα αφού αρκετές κολόνες της ΔΕΗ που δεν έχουν μετακινηθεί από την μέση του δρόμου, συνεχίζουν να υπάρχουν και να υφίστανται χωρίς καμία προειδοποιητική σήμανση. Κάνουμε έκκληση μέσα από το Jenny's world, να τοποθετηθούν ειδικά φώτα προειδοποίησης πάνω ή πριν από τις κολόνες, πρώτον για να μην θρηνήσουμε θύματα και δεύτερον για να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή των οδηγών.