30 Οκτ 2012

Πρόκληση και κυνισμός! Της Τζένης Σουκαρά


Δυο μήνες μετά την αποφράδα ημέρα που το 6ο ΣΠ μετατράπηκε αιφνιδίως σε Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Παράνομων Μεταναστών και κατόπιν εντέχως, σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια, με σαφήνεια και κατά την άποψή...
μας απίστευτη κυνικότητα.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει στον βουλευτή πως το Κέντρο αυτό που βρίσκεται στον αστικό ιστό της Κορίνθου, για το οποίο δεν ερωτήθηκε η τοπική κοινωνία ποτέ, ήλθε για να μείνει.  

Σε ό,τι αφορά το Στρατόπεδο, το Υπουργείο  ενημέρωσε   ότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται έργα ασφάλειας, όπως περίφραξη, κιγκλιδώματα, φωτισμός και αυξημένες σκοπιές. 

Ως προς τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, αναφέρεται ότι έχει διατεθεί σε 24ωρη βάση μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών. 

Αυτό βεβαίως δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί σε τυχόν ανάγκες νοσηλείας, οι οποίες θα πρέπει να καλύπτονται εξολοκλήρου μέσα στο χώρο του στρατοπέδου,υπογραμμίζει ο κ. Κόλλιας, γιατί ξέρει ακριβώς την πραγματική κατάσταση.


Για τις παραπάνω διευκρινήσεις του υπουργείου έχουμε σαφώς τις αμφιβολίες και τις ενστάσεις μας, αφού πρόσφατοι είναι οι προβληματισμοί των αστυνομικών που εκφράστηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ,αλλά και πολλές οι μαρτυρίες που δηλώνουν  ανησυχία για την πληθώρα αντιμετώπισης περιστατικών που προέρχονται απο το Κέντρο Φύλαξης και που καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το Νοσοκομείο Κορίνθου .

Από το έγγραφο   του Υπουργείου καθίσταται σαφές ότι το Στρατόπεδο Κορίνθου προετοιμάζεται και εξοπλίζεται για την μακροπρόθεσμη φιλοξενία λαθρομεταναστών.

 Αναφέρει επίσης  πως η «πλήρης λειτουργία του Κέντρου θα αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή».

Εαν το παραπάνω δεν αποτελεί απίστευτο κυνισμό, να ελπίζει, δηλαδή,  μια πόλη, μια κοινωνία, την οικονομική της ανάπτυξη απο ένα Κέντρο Φύλαξης Παράνομων μεταναστών,τότε αναρωτιέμαι πώς αλλιώς αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί .

Είναι ντροπή για μια πολιτεία, για έναν λαό ,για μια περιοχή, να ποντάρει στην οικονομική της άνθιση, επωφελούμενη τα κάγκελα και τα συρματοπλέγματα. Επωφελούμενη έγκλειστους ανθρώπους, στιβαγμένους, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, σε κάποια τετραγωνικά γης , την δική τους φυλακή. 

Άραγε πώς εννοεί το Υπουργείο εν τέλει την οικονομική ανάπτυξη μέσα απο το συγκεκριμένο Κέντρο Κράτησης;

Και κατά την γνώμη του, ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ απο αυτήν την υπόθεση; 


Είναι ντροπή όλο αυτό το διάστημα  να σιωπούν οι πολιτικοί , ο Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ,οι Περιφερειακοί σύμβουλοι   και μέχρι προ ολίγων ημερών ο δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οι ενέργειες που έγιναν  "κατόπιν εορτής" και προ ολίγων ημερών ,το γνωρίζουν άπαντες πως θα πέσουν στο κενό. Όταν μπορούσαν να πιέσουν, να βοηθήσουν, να διεκδικήσουν, να πετύχουν τον στόχο τους, προτιμούσαν να παίξουν πολιτικά παίγνια!

Τώρα που ήλθε η ώρα της αλήθειας ,ας μας πουν, έχουν βρει εναλλακτικές προτάσεις ; Προσπάθησαν έστω; Και ποιες είναι αυτές;

Όσον αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, τωρα που γνωρίζουν, τι θα πράξουν ; 
 Θα παραιτηθούν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έχει πρόταση; 

Αυτό που έγινε στην Κόρινθο δεν πρόκειται να ξεχαστεί. 
Γιατί απλούστατα πληγώνει την πόλη, το μέλλον της ,πληγώνει τους πολίτες.
Απειλείται η σταθερότητα της και η κοινωνική της συνοχή. 

Αυτό που έγινε στην Κόρινθο είναι ένα έγκλημα.Πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό. 
Κυρίως για το πώς αντιμετωπίστηκε απο τους υπευθύνους αυτού του τόπου. 
  
Απέδειξαν πόσο επικίνδυνα ελάχιστοι υπήρξαν στα δύσκολα και στα μεγάλα.