9 Οκτ 2012

Συνάντηση Μπεγλίτη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα Ασωπού



 Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε χθες ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, με θέμα την εξέλιξη του έργου του Φράγματος Ασωπού.
Ο πρωην Υπουργός ζητησε να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στις εργασίες αλλά και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους απλήρωτους εργαζομένους στο Φράγμα.
Σε ανακοίνωση του ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε....
τα εξής:
«Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, συναντήθηκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και συζητήσαμε την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του έργου του Φράγματος του Ασωπού. Του εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου, για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών του έργου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί. Αναφέρθηκα επίσης, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Φράγμα, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι το έργο βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου και στον προυπολογισμό έχουν εγγραφεί και είναι διαθέσιμοι όλοι οι προβλεπόμενοι χρηματοδοτικοί πόροι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την υπογραφείσα σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου.
Ο κ. Τσαυτάρης με πληροφόρησε ότι η ευθύνη για τις καθυστερήσεις ανήκει αποκλειστικά στην κατασκευάστρια εταιρία, από την οποία ζητήθηκε να υποβάλλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να της καταβάλλεται, κάθε φορά, η ανάλογη με την πορεία κατασκευής του έργου χρηματική δόση. Η εταιρία δεν έχει υποβάλλει τα απαραίτητα εκ του νόμου  δικαιολογητικά, για λόγους που δεν είναι γνωστοί στο υπουργείο και συνεπώς δεν μπορεί να πληρωθεί.
Ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει όλους τους δυνατούς εναλλακτικούς τρόπους για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, με σεβασμό στη νομιμότητα και στους όρους της σύμβασης, τονίζοντας την μεγάλη αναπτυξιακή σημασία που έχει για το νομό Κορινθίας το έργο αυτό.

Ως προς τους απλήρωτους εργαζόμενους ο κ. Τσαυτάρης μ’ ενημέρωσε,  ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προς τον οποίο έχει δώσει εντολή, να καταβάλει τα ημερομίσθια με χρήματα που έχει διαθέσει προς τούτο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης