10 Οκτ 2012

Ένας Κορίνθιος σχολιάζει τα όσα γίνονται και αφορούν το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών Κορίνθου



 Χθες βράδυ,ένας αναγνώστης μας, ο Θεόδωρος Μ., μας έστειλε ένα σχόλιο με αφορμή τις συζητήσεις και τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν για το στρατόπεδο της Κορίνθου. Επείδή αναδεικνύει άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή του θέματος κι ενδεχομένως την πιο σοβαρή, σας παραθέτουμε αυτούσιο όλο το κείμενο και περιμένουμε και τις δικές σας επισημάνσεις...
 
 για οποιοδήποτε θέμα σας προβληματίζει...

"Τζένη σε ακούω, σε διαβάζω και συμφωνώ σε πολλά μαζί σου.

Σ΄αυτό που δεν συμφωνούμε είναι πως για το προσωρινό που έγινε μόνιμο και μιλώ για  το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών ευθύνονται οι  βουλευτές του νομού.

Όχι Τζένη!

Οι βουλευτές ευθύνονται μόνο για το ότι  ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν!
Αυτοί ευθύνονται μόνο γιατί επέτρεψαν να επιλεγεί το στρατόπεδο της Κορίνθου για Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών και για το οτι σιώπησαν   στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Για το ότι από Προσωρινής Κράτησης που  ονόμαζαν το Κέντρο πριν ένα μήνα, σήμερα επισήμως μιλάμε για Κέντρο φύλαξης, ευθυνόμαστε εμείς!

Ναι Τζένη! ΕΜΕΙΣ!

Λέω εμείς γιατί δεν κάναμε και δεν κάνουμε τίποτα, μα τίποτα για να φύγει το Κέντρο Φύλαξης από  την πόλη μας, όπως έκαναν άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Ξέρεις Τζένη, οι πολιτικοί της Ελλάδας τρέχουν  πάντα πίσω από τις εξελίξεις. Ποτέ δεν προνοούν και δεν τις προλαμβάνουν. 
Αν οι βουλευτές, μας έβλεπαν όλους στους δρόμους, αν έβλεπαν μια έντονη διαμαρτυρία από θεσμικούς και κατοίκους της πόλης  να είσαι σίγουρη πως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Που ήταν και που είναι ο Εμπορικός Σύλλογος; Οι επιχειρηματίες που ήθελαν το στρατόπεδο με φαντάρους για να δουλεύουν τα καταστήματά τους, τι έκαναν ποιες ήταν οι κινητοποιήσεις τους; Έκλεισαν τα μαγαζιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ήταν στο Συλλαλητήριο έξω από το στρατόπεδο; Ήταν δεν ήταν 5-6 (μετρημένοι στα δάχτυλα δηλαδή).

Δεν είδα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, εκτός από το "ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ" να κάνει κάτι. Δεν είδα να κλείνει το  Δημοτικό Μέγαρο ως  ένδειξη διαμαρτυρίας. Κάλεσαν τους Δημοτικούς υπαλλήλους στο Συλλαλητήριο; Αν το έκαναν  πόσοι  ήρθαν άραγε;

Που ήταν οι  αγανακτισμένοι κάτοικοι της γειτονιάς του στρατοπέδου; Ελάχιστους είδα.

Που ήταν και που είναι τα αθλητικά σωματεία που έχουν ως έδρα τους τις αθλητικές εγκαταστάσεις απέναντι από το στρατόπεδο;

Που ήταν και που είναι οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών  των σχολείων που συνορεύουν με το στρατόπεδο και που κινδυνεύουν  σε περίπτωση οργανωμένης εξέγερσης ή  απόδρασης λαθρομεταναστών από το στρατόπεδο;

Που είναι οι Σύλλογοι Γονέων των παραπάνω σχολείων; Που είναι οι γονείς των παιδιών που αθλούνται στις εγκαταστάσεις απέναντι από το στρατόπεδο;
 

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας; Και δεν μιλώ για συσκέψεις - συνεδριάσεις και  ομιλίες. Μιλάω για πραγματική αντίδραση - διαμαρτυρία. Γιατί πολλές αγκαλιές και φιλιά είδα, στην πολύ καλή κατά τα άλλα Έκθεση.

Τα περιστατικά τραυματισμών στο εσωτερικό του Κέντρου Φύλαξης αυξάνονται και πληθύνονται και κανείς πλέον δεν ενοχλείται.
Το Νοσοκομείο μας είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά και να ανταπεξέλθει σε όσα  θα προκύψουν από την στέγαση χιλιάδων μεταναστών; 
Η αύξηση των κρούσμάτων  χολέρας και φυματίωσης που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα μας λέει κάτι;

Που είναι οι κάτοικοι των γειτονικών Δήμων που τα Αστυνομικά τους Τμήματα αποδυναμώθηκαν να αντιδράσουν για την ελλιπή φύλαξη των περιοχών τους;

Ήμουν και εγώ λοιπόν ένας από τους αγανακτισμένους, ένας απ' αυτούς που τα είχαν βάλει με τους πολιτικούς του νομού. Όμως στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων έξω από την πύλη του στρατοπέδου την ημέρα της εγκατάστασης των λαθρομεταναστών και  στην οποία οι ξενόφερτοι ήταν πιο πολλοί από τους ντόπιους,  μετά λύπης μου διαπίστωσα για ακόμα μία φορά πως οι Κορίνθιοι δεν νοιάζονται και πολύ για τα προβλήματα της πόλης τους.

Μου θύμισε κάτι από τα παλιά όταν γινόντουσαν Συλλαλητήρια για τοι νερό, που δεν είχαμε να ποιούμε και μαζευόμασταν 50-60 άτομα.
Όταν πουλιόταν η Διώρυγα της Κορίνθου σε ιδιώτες στην αξία ενός νυχτερινού CLUB της εποχής και μαζευτήκαμε περίπου 80 άτομα με το ζόρι. Όταν οι αγρότες του νομού "υπέφεραν" και δεν μπορούσαν να μαζευτούν για πάνε στην Διώρυγα. Πολλά μου πέρασαν από το μυαλό εκείνη την ημέρα.


Όταν έφυγα από το συλλαλητήριο του Σεπτεμβρίου, πήγα στην παραλία καλάμια. Εκεί είδα χιλιάδες πολίτες  να κάνουν  μπάνιο και να απολαμβάνουν τον καφέ τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όταν είπα στην παρέα μου από που ερχόμουν μόνο χαζό δεν με είπαν.

Αυτά τα γνωρίζουν οι πολιτικοί μας Τζένη, μας ξέρουν!
Δεν είναι τυχαίο που επιλέξανε την Κόρινθο.

Ξέρεις τι λένε μερικοί για το Κέντρο Φύλαξης; «Καλύτερα να τους έχουν μέσα παρά έξω.» «Έξω να μην είναι και ας τους πάνε όπου θέλουν.» «Καθάρησε η πόλη» Για αυτό σου λέω άστο. μπορεί να αρέσει στο κόσμο που η πόλη τους θα γίνει "σκουπιδότοπος" της Αθήνας.

Και όπως έγραψες στο jenny' s world, ούτε οι γείτονες δεν πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα που συζητιόταν το θέμα του στρατοπέδου.

Εμείς κάναμε μόνιμο το προσωρινό Τζένη!!!! ΕΜΕΙΣ!
 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Μήπως  η πλειοψηφία των πολιτών θέλει το στρατόπεδο; Και αυτοί που αντιδρούν είναι 20-30 σε ολόκληρη την πόλη;

Θα διαφωνήσω  μαζί σου πως είναι η ώρα της μάχης!
Η ώρα της μάχης πέρασε! Ο πόλεμος αν δεν χάθηκε, χάνεται.  Και ξέρεις γιατί;
Δεν υπάρχουν στρατιώτες! Οι πολίτες αδιαφορούν, σφυρίζουν κλέφτικα και βλέπουν Τούρκικα! 


"Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί!".

Μην αναμένεις λοιπόν με ενδιαφέρον την μαχητική στάση των βουλευτών εντός κι εκτός Κοινοβουλίου για το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών Κορίνθου όσο δεν βλέπεις τους Κορίνθιους να ξεσηκώνονται.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος μήπως ξυπνήσουμε λιγάκι και καταλάβουμε τι μας περιμένει.

Ο βουλευτής Κ. Κόλλιας  κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που αφορούσε το τι μέλλει γενέσθαι με τους λαθρομετανάστες μετά την παρέλευση του νομίμου ορίου κράτησης. Έπειτα δηλαδή από την παρέλευση έξι έως δώδεκα μηνών, και εφόσον δεν έχει καταστεί δυνατή η επαναπροώθησή τους, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους αφήσει ελεύθερους. Μετέφερε όπως λέει  την ανησυχία του ότι η πόλη της Κορίνθου θα μετατραπεί σε έναν απέραντο, ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο χώρο φιλοξενίας για χιλιάδες μετανάστες. (στο K. Kόλλιας: Βολές κατά πάντων)


Ανησυχεί κανείς;

Για αυτό σου λέω εμείς φταίμε Τζένη! ΕΜΕΙΣ!"


Θεόδωρος Μ.