28 Αυγ 2012

"Την λύση" θέλουμε κ. Τατούλη για το 6ο ΣΠ


Μια εβδομάδα κοντεύει να συμπληρωθεί απο την αποφράδα ημέρα της μετατροπής του 6ου ΣΠ σε Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών. 
Μια εβδομάδα που κύλησε με  φωνές, με σιωπές, με  τάγματα ,με πολλαπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις ,με λεωφορεία που ακόμα εισάγουν λαθραίους..

Η Κόρινθος του κέντρου, πορεύθηκε με  κόντρες και "τυφλόμυγα" ψάχνοντας τις ευθύνες εκείνων.
Ταγών και μισθοφόρων! 

Η εβδομάδα συμπληρώνεται Και ο απολογισμός της θα αγγίξει, λένε οι πληροφορίες,  τους  χίλους λαθραίους να φιλοξενούνται στο 6ο ΣΠ.!

Χθες ο Π. Τατούλης,"μαέστρος" της  επικοινωνίας ,ανακοίνωσε μέσω  δελτίου τύπου της Περιφέρειας πως "βρήκε την λύση!"
Παράτολμο! Σχεδόν ριψοκίνδυνο και για πολλούς "άκρως παλαιοκομματικό!"

Όσο κι αν έψαξα λύση δεν βρήκα παρότι αυτή, έλεγε το δελτίο,ψηφίστηκε και ομοφώνως απο το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Στο τέλος κατάλαβα πως λύση σωτήρια ,κατά την Περιφέρεια, είναι να απεγκλωβιστεί το στρατόπεδο της Κορίνθου και να βρεθεί ένας άλλος χώρος Υποδοχής μετά απο σύμφωνη γνώμη της τοπικής Κοινωνίας.

Σήμερα μια διακριτική παράγραφος στην εφημερίδα  ΕΘΝΟΣ ανέφερε πως λύνεται το θέμα της Κορίνθου και γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης χώρου,όπου θα μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες απο το 6ο ΣΠ. 


Εύχομαι να βρεθεί χώρος και να μην γίνει της ...."διαβούλευσης των απορριμμάτων"!
Αναφερόμαστε σε ανθρώπους, αλλά και σε κοινωνίες που επιδιωκουν να παραμείνουν ανθρώπινες!

Ευελπιστώ έστω και την ύστατη στιγμή, οι διεργασίες να γίνουν με αριστοτεχνικό τρόπο, έτσι όπως ποτέ δεν μας συνήθισε κανείς.
Ελπίζω να μην μείνουμε απλώς στις κορώνες, στα πομπώδη διαγγέλματα, αλλά για μια και μοναδική φορά να  δούμε την ουσία,την κοινωνική ανάγκη  κι να  πράξουμε αναλόγως!
Ούτως ή άλλως οι όψιμοι πρωταγωνιστές της υπόθεσης απέτυχαν παταγωδώς!Κι εκείνοι που θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν παρέμειναν κομπάρσοι.

Την λύση περιμένω να πραγματωθεί κ. Περιφερειάρχα! 

Και όλη η τοπική κοινωνία της πόλης μου!
Η οποία δέχεται καταιγισμό ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών,μπερδεμένων με πολιτικάντικες σκοπιμότητες και ιστορίες τρόμου.
Αποδείξτε όλοι επιτέλους,κ Περιφερειάρχα, πως μπορείτε να ενεργήσετε ουσιαστικά ,χωρίς "ταρατατζούμ",  φανφάρες ,εντυπωσιασμούς και ντουντούκες του φόβου!





 
Τζένη Σουκαρά