28 Αυγ 2012

Βενιζέλος:Αν μας είχαν στηρίξει τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα


 Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τα μέτρα του νέου πακέτου, μολονότι δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική πρόταση του Οικονομικού επιτελείου, επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας...

του κόμματος, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρεία του.

«Μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος όμως δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αναμένοντας την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, αύριο Τρίτη αλλά και τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης, ότι το ΠαΣοΚ στήριξε την προσπάθεια του πρωθυπουργού χωρίς μεμψιμοιρία και κομματική διάθεση. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «αν η επικοινωνιακή στήριξη που δόθηκε τώρα στον Σαμαρά είχε δοθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου και είχαν γίνει οι εκλογές τον Οκτώβριο δεν θα εκλιπαρούσαμε αυτή την ώρα για τη δόση».

Υπενθύμισε ακόμα ότι στο μέσο της προεκλογικής περιόδου εκταμιεύτηκαν για την Ελλάδα 75 δισ. ευρώ χάρη στη δυναμική που είχε αναπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ τώρα «παρακαλάμε για 31 δισ. ευρώ».

Αναφέρθηκε επιπλέον στο κείμενο το οποίο έδωσε στον κ. Σαμαρά προτού αναχωρήσει για την ευρωπαϊκή περιοδεία του και που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος στις διεθνείς επαφές του. Σε αυτό αποτυπώνονται με συγκεκριμένα στοιχεία τα επιτεύγματα της χώρας από τον 2010 ως σήμερα, αλλά και στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια προσαρμογής από κάθε άλλη χώρα.   

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι στο προηγούμενο μνημόνιο υπήρχε ρήτρα για επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία δεν αξιοποιήθηκε.


Η υπόλοιπη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την προσπάθεια ανασύστασης του ΠαΣοΚ, συνεχίστηκε υπό τον συντονισμό του κ. Π. Κουκουλόπουλου. Η βασική συνιστώσα των περισσότερων τοποθετήσεων ήταν ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το στίγμα και τη φυσιογνωμία του. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν ζητήματα όπως π.χ. το μεταναστευτικό και το τι λέει το κόμμα για τις επιχειρήσεις σκούπα και τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Προηγουμένως ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην διαφορετικές γνώμες που αναδεικνύονταιμέσα στο κόμμα διερωτήθηκε αν το κίνημα έχει την πολυτέλεια με το σημερινό του ποσοστό που απέχει πολύ από το 45% να έχει τέτοια πολυφωνία.

Επίσης, ζητήθηκε να ενεργοποιηθούν όλα τα στελέχη αλλά και οι νομαρχιακές επιτροπές ανασύστασης, ενώ τις ερχόμενες ημέρες όλο το βάρος πέφτει την εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος την 3η Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν απευθυνθεί προσωπικές προσκλήσεις σε όσους συνέβαλλαν διαχρονικά στην πορεία του ΠαΣοΚ και έχει ενδιαφέρον πόσοι θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για συσπείρωση.

 Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι οι κ.κ. Ι. Μανιάτης και Π. Μπεγλίτης θα αποτελέσουν την αντιπροσωπεία του κόμματος η οποία θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Σοσιαλιαστικής Διεθνούς στη Νότιο Αφρική, όπου ο κ Γ. Παπανδρέου θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος.  
 

πηγή :to vima.gr 



Ζήτημα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο καυτό θέμα της έγκρισης του νέου πακέτου μέτρων αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, με την επισήμανση ότι μέχρι το παρά πέντε της ψηφοφορίας η μορφή των μέτρων θα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δίνοντας μία πρόγευση των όσων θα πει σήμερα ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος ότι θα συζητηθούν όλα τα μείζονα θέματα και μάλιστα χαρακτήρισε «κρίσιμες» πολιτικά τις επόμενες ημέρες. Επιφυλάχθηκε επίσης να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο μέτρων αφού πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συνάντηση του ιδίου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Πρωθυπουργό.
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - η πρώτη μετά την «αποβολή» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την τελευταία άτυπη σύγκλησή της - πραγματοποιείται στη σκιά των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του Κώστα Σκανδαλίδη περί καταψήφισης των νέων μέτρων αλλά και της πρόσφατης παρέμβασής του υπέρ της σύνδεσης της ψηφοφορίας με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Μάλιστα χθες, τη συλλογιστική του κ. Σκανδαλίδη, που στην παρούσα φάση είναι επί της ουσίας ο Νούμερο 2 στο ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης λέγοντας (στη ΝΕΤ) ότι «ο κ. Σκανδαλίδης λέει κάτι λογικό, άρα μήπως χρειάζεται ψήφος εμπιστοσύνης για να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης;». 

ta nea on line