25 Ιουλ 2012

Αντιδρά έντονα το ΠαΣοΚ στις αλλαγές σε ΓΕΣ και δημόσιο τομέα


Ένταση στις σχέσεις του ΠαΣοΚ με τη ΝΔ προκαλούν οι αλλαγές στελεχών σε κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα αλλά και στο στράτευμα. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία...
του κόμματος επισήμανε με αφορμή την αιφνιδιαστική παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ότι όσο ήταν ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις κρίσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι είχε αφήσει στο υπουργείο ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η απόδοση του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού,  χωρίς κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια.
Η αιχμή είναι ευθεία, καθώς παρασκηνιακώς λέγεται ότι ο κ. Ζιαζιάς αντέδρασε σε υποδείξεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιούς ανώτατους αξιωματικούς θα έπρεπε να επιλέξει ενόψει των κρίσεων στο στράτευμα.


Επιπλέον, ο κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης εξέδωσε μια οξεία ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας σε νευραλγικές θέσεις πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν με τη γαλάζια παράταξη, αντιμετωπίζοντας το κράτος ως φέουδο.

«Η Κυβέρνηση συνεργασίας έχει επωμιστεί, κατ΄ εντολήν της πλειοψηφίας των πολιτών, το έργο της διάσωσης της χώρας και της παραμονής της στον πυρήνα της Ε.Ε», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσοχοίδης.

«Είναι αυτονόητο επομένως», συνεχίζει, «ότι, πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα παραπάνω, τα οποία έθεσα άλλωστε και στην ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απομάκρυνσης άξιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε νευραλγικούς τομείς και αντικατάστασής τους από πρόσωπα που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλικοί δεσμοί τους με τη Ν.Δ.

Ο από κοινού αγώνας μας για τη σωτηρία της χώρας αποκλείει με απόλυτο τρόπο κάθε συμπεριφορά και μεθόδευση που υπαγορεύεται από το θλιβερό κομματικό δόγμα ότι το κράτος είναι ένα φέουδο που πρέπει να κατακτηθεί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς...»

Την ανακοίνωση αυτή,την προκάλεσε μια σειρά αντικαταστάσεων γενικών γραμματέων σε υπουργεία. Μεταξύ αυτών, της κυρίας Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ειδικής γραμματέως ΕΣΠΑ, η οποία θεωρείται ιδιαιτέρως επιτυχημένη καθώς έπιασε όλους τους στόχους για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και του αξιωματικού της ΕΥΠ Φ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει συμβάλλει καθοριστικά σε πολλές υποθέσεις εξιχνίασης του οργανωμένου εγκλήματος και είναι από τα πιο εξειδικευμένα στελέχη σε ευρωπαικό επίπεδο.