22 Ιουλ 2012

Το πιο… καυτό φιλί!


Όλα ξεκίνησαν, όταν η φωτογράφος μόδας Dallas Nagata και ο σύζυγός της Ed White έστειλαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο διαγωνισμό «National Geographic Traveller Photo Contest 2012″.  
Αμέσως δημιουργήθηκε ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από την εικόνα...
ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί, που αμφισβήτησαν τη γνησιότητά της, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα Photoshop. 

Κι όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή, διεκδικώντας πλέον με αξιώσεις την πρωτιά, γιατί τη θέση στην καρδιά μας την έχει σίγουρα. 
Μια μικρή ιστορία που συνοδεύει την εντυπωσιακή φωτογραφία την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα αυθόρμητο φιλί, που κάνει μια φωτογραφία πραγματικά αξέχαστη, όταν είναι κάποιος σε διακοπές», λέει η φωτογράφος Dallas Nagata. 
Ωστόσο, η φωτογραφία γίνεται σίγουρα αξέχαστη όταν ολόγυρα στο φόντο φαίνεται να αναβλύζει καυτή λάβα. 
Η Dallas Nagata και ο σύζυγός της Ed White επισκέφθηκαν τη Χαβάη και βρέθηκαν κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου, το περίφημο Kilauea, όταν αποφάσισαν να βγάλουν μια φωτογραφία.


«Ο σύζυγος μου και εγώ, μαζί με έναν ξεναγό και μερικούς φίλους, ανεβήκαμε σε αυτό που πριν ήταν γνωστό ως Royal Gardens πάνω από το Kalapana στη Χαβάη, όπου το τελευταίο σπίτι που στεκόταν ακόμη όρθιο κατέρρευσε από τη λάβα. Ενώ περιμέναμε να σταματήσει η βροχή, έστησα τον τρίποδα και αρχίσαμε να τραβάμε φωτογραφίες από το εκπληκτικό τοπίο. Στην τελευταία φωτογραφία, ο σύζυγος μου με άρπαξε και με φίλησε. Ήταν καταπληκτικό!», περιγράφει η Dallas. 

Η περίφημη εικόνα, που κάνει πλέον το γύρο του Διαδικτύου, ονομάζεται «The Lava Kiss» και πέρασε από… κόσκινο, προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας ή Photoshop. Μόνο μερικές προσαρμογές έγιναν, προκειμένου να αναδειχτούν περισσότερο τα χρώματα και οι σκιές στις λεπτομέρειες. 
«Στην περιοχή δεν πήγαμε μόνοι μας αλλά μαζί με έναν επαγγελματία οδηγό, που γνώριζε καλά τις ροές της λάβας, καθώς παρακολουθεί καθημερινά τις εκρήξεις, βρίσκοντας έτσι όλα τα ασφαλή σημεία γύρω από το ηφαίστειο για τους επισκέπτες. Είναι πολύ επικίνδυνο να το κάνει κάποιος αυτό μόνος του…», συμπληρώνει η Dallas.

ΠΗΓΗ: perierga.gr