6 Ιουλ 2012

Βενιζέλος: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να επιβαρύνει την παράταξη


Με σκληρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ συνόδευσε την έναρξη των διαδικασιών ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Συνδιάσκεψης του κόμματος στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...



«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ» είπε και περιέγραψε ως ζητούμενο για το Κίνημα τη μετατροπή του σε ένα «νέο, σύγχρονο, συλλογικό και πραγματικά ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «μικρό αλλά ανθεκτικό» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε ότι το ποσοστό αυτό «δεν είναι ό,τι απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».

«Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή...Έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής», επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας λόγο και για «συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν».

Αναφερόμενος στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, σημείωσε ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε.

Στέλνοντας δε μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο, είπε ότι η πορεία ανασύστασης πρέπει να αρχίσει «χωρίς αποκλεισμούς, μικροΐντριγκες και μιζέριες» ενώ κλιμάκωσε το μήνυμά του λέγοντας: «Το τελευταίο διάστημα χάθηκε η αίσθηση των πολιτικών μεγεθών. Δεν θα βλάψουν και τώρα την παράταξη. Οχι. Φτάνει. Αρκετά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και δεν με δελεάζει καμιά κομματική και κυβερνητική εξουσία. Αναφέρομαι μόνο στη βάση της παράταξης και τον λαό (...) Δεν θα επιβαρύνω την παράταξη αν κρίνω ότι η παρουσία μου λειτουργεί αρνητικά. Αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν άλλο να την επιβαρύνει.

«Ελπίζω το πλαίσιο να είναι σαφές», κατέληξε σε καθαρά προειδοποιητικούς τόνους...