12 Ιουν 2012

Ο συνταξιούχος πυροσβέστης και υποψήφιος βουλευτής που άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ: "Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κυβερνήσουμε"


Tο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, έγραψε μια επιστολή προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα στον οποίο μεταξύ άλλων τόνιζε ότι: 
"Eίμαι πλέον σίγουρος, ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των...
παιδιών μας"
Eπίσης: "Τρέμω στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, καθώς όπως γράφει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Ο κ.Χανιάς μίλησε στο Newsit και είπε, ότι επιμένει στις απόψεις του και εξήγησε γιατί τα είπε όλα αυτά:

"Εδώ και 5 ημέρες, την περασμένη Πέμπτη συγκεκριμένα, έστειλα επιστολή στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ τον κύριο Βίτσα η οποία έχει καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. Και εξηγώ εκεί, όσο μπορούσα πιο διεξοδικά, ότι διαφωνώ πολιτικά και αποχωρώ. Σημασία έχει ότι αυτά που δημοσιεύονται είναι μέρος της επιστολής αλλά καλύτερη εικόνα θα έχει κάποιος αν έχει το πλήρες κείμενο της επιστολής".

Σε ότι αφορά στην επίμαχη φράση οτι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, λέω πιο πριν, ότι εάν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακουστούν οι απόψεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και για το ΣΥΡΙΖΑ λέω ότι έστω και μια ώρα κυβερνητικής θητείας είναι επικίνδυνο για τη χώρα και αυτό το λέω, γιατί θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευτεί στο εξής αδιέξοδο.  

Δηλαδή, έχει δύο επιλογές, ή να πάει την επόμενη μέρα, δηλαδή τη Δευτέρα εάν είναι κυβέρνηση, στους Ευρωπαίους εταίρους και να γυρίσει με την ουρά στα σκέλια και να πει ότι έρχομαι με ένα καλύτερο μνημόνιο, που αυτο σημαίνει οτι απογοητεύει όλον αυτόν τον κόσμο που σήμερα ελπίζουν οτι πραγματικά θα ανακουφιστούν, το ένα ενδεχόμενο είναι αυτό και το δεύτερο είναι, ότι υλοποιεί αυτα που λέει, δηλαδή ότι καταγγέλει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και αυτοματα εγώ πιστεύω πάμε σε ανακοπή.

Στην επιστολή επιχειρηματολογώ, όσο μπορώ στο πλαίσιο μιας επιστολής, και επειδή εγώ προσωπικά δε θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα κληθούν να απολογηθούν απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί δε μου το επιτρέπει η συνείδησή μου, αποφάσισα να αποχωρήσω με ένα κείμενο καθαρά πολιτικό γιατί διαφωνώ. Και δε βλέπω το λόγο να σχολιαστεί αυτο αρνητικά γιατί εγώ έχω δει από το ΣΥΡΙΖΑ να φεύγουν οι πρόεδροι του κόμματος και να γίνονται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και χίλια δύο άλλα.

Σε όσους σπεύσουν να αναρωτηθούν, γιατί διαφωνεί τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Χανιάς απαντά "εάν δείτε μετά την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος γίνεται στρογγυλοποιηση αρκετά της κατάστασης, δηλαδή προσπαθούν να πουν οτι είμαστε και με τη δανειακή σύμβαση για να παίρνουμε τα λεφτά και όχι στο μνημόνιο που μας δημιουργεί προβλήματα. Εγώ αυτό το βρίσκω άκρως αντιφατικό".

Στο ερώτημα "εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία μπορεί να κυβερνήσει" ο κύριος Χανιάς απαντά "εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος και οδηγήθηκα σε αυτη μου την απόφαση οτι οδηγούμαστε σε εθνικό αδιέξοδο με αυτή την επιλογή και απορώ πως κάποιοι σκέφτονται την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και δε σκέφτονται από τη Δευτέρα και μετά".

Στον κ.Χανιά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Ο κ.Χανιάς είναι συνταξιούχος πυροσβέστης από τους πρωταγωνιστές στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Ηταν συνδικαλιστής, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος το 2009.


ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου).

Μαζί μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στο Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο.

Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα, που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαίου.

• Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και κυρίως μετά από αυτές ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
• Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
• Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.
• Επειδή έχει αρθρογραφήσει μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.
• Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ:

• Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.
• Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές; απόψεις του Νίκου Χανιά.
• Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.
• Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.
• Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας, ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας, να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν, γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες.


ΠΗΓΗ: newsit.gr