4 Ιουν 2012

Αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες προσφυγής στην ΕΕ για την Κύπρο


Αυξάνονται οι πιθανότητες προσφυγής της Κύπρου στην ΕΕ για αναζήτηση χρημάτων, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις τις ελληνικής κρίσης στο τραπεζικό της σύστημα. 
Όπως δήλωσε ο διοικητής της...

 
κεντρικής της τράπεζας της Κϋπρου Πανίκος Δημητριάδης στην εφημερίδα Financial Times, λόγω της προθεσμίας στο τέλος του μήνα για την ανεύρεση 1,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Cyprus Popular Bank, του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού της χώρας, η προσφυγή στην ΕΕ γίνεται όλο και πιο πιθανή.

«Η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Πανίκος Δημητριάδης, ενώ και ο πρόεδρος της Popular Bank, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε, ότι η χώρα δεν έχει πολλές εναλλακτικές.

Όπως τόνισε στους FT, «είναι δύσκολο να δούμε από πού θα έρθει η ανακεφαλαιοποίηση εάν όχι από την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «η διάθεση για δάνεια προς την Κύπρο έχει στερέψει εδώ και μήνες».

Ο Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε, ότι ακόμα είναι πιθανό να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, όπως ο ιδιωτικός τομέας ή κάποια άλλη χώρα.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr