28 Ιουν 2012

«Μυρίζοντας»… έρχεται ο έρωτας!


Τα «pheromone parties» αποτελούν μια νέα μόδα στην Αμερική, που φαίνεται να κερδίζει πολλούς οπαδούς, ειδικά όσους δεν έχουν ακόμη βρει το ταίρι τους. 
Ειδικότερα, πρόκειται για συναθροίσεις single ατόμων όπου...
 
ο καθένας καλείται να επιλέξει ή να απορρίψει τον πιθανό ερωτικό του σύντροφο με βάση τη μυρωδιά του, ή καλύτερα τις… φερομόνες του! 
 

Oι φερομόνες είναι χημικές ουσίες, αόρατες στο γυμνό μάτι, που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες, συγκεντρώνονται στον ιδρώτα και στα ούρα και εκκρίνονται στο πρόσωπο, στις μασχάλες και στα γεννητικά όργανα.
 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται ότι αυτές επηρεάζουν κατά πολύ την ερωτική μας συμπεριφορά, διεγείροντας τα πιο πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου και προκαλώντας την ενστικτώδη επιλογή ερωτικού συντρόφου.
 

«Μυρίζοντας… έρχεται ο έρωτας» λένε, όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα πρωτότυπα πάρτι, όπου πλήθος κόσμου έρχεται κρατώντας σε ένα σακουλάκι το φορεμένο t-shirt του, το εσώρουχό του ή ακόμη το πουκάμισο ή το μπλουζάκι που φορούσε την προηγούμενη μέρα στη δουλειά!
 

Όλα αυτά τα αντικείμενα τοποθετούνται σε ένα τραπέζι, χωριστά για τους άντρες και τις γυναίκες, πάνω στα οποία τοποθετείται ένας αριθμός που παραπέμπει στον ιδιοκτήτη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι περνούν από το τραπέζι, ανοίγουν τα σακουλάκια, μυρίζουν το περιεχόμενο και ανάλογα επιλέγουν τη μυρωδιά που τους ελκύει περισσότερο.
 

Στη συνέχεια, σε έναν άλλο χώρο γίνονται τα… αποκαλυπτήρια! Και αυτή είναι η αρχή για μια επιτυχημένη σχέση, που - όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες - αναμένεται να έχει και μεγάλη διάρκεια.
 

«Οι φερομόνες μάς οδηγούν ασυνείδητα στον ερωτικό μας σύντροφο χωρίς να επηρεάζεται η επιλογή μας αυτή από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ή τις εκφράσεις του προσώπου του, για παράδειγμα. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι διαλέγουμε το σύντροφο που μας ταιριάζει», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των «pheromone parties».
 

Η επιτυχία τους, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη που σύντομα αναμένεται να εξαπλωθούν και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής, πέρα από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες όπου πρωτοεμφανίστηκαν, αλλάζοντας κατά πολύ το τοπίο στην έννοια «ραντεβού στα τυφλά»!


ΠΗΓΗ: perierga.gr