18 Μαΐ 2012

Βενιζέλος: Κυβέρνηση υπεύθυνης Κεντροαριστεράς


Τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ στις 29 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου προσδιόρισε χθες με σαφήνεια ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόταση του κόμματός του αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης...
που θα έχει ως κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά.
Παράλληλα επανέλαβε ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει ισότιμο διάλογο και με άλλες δυνάμεις που εκπροσωπούν τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιχειρήσει συγκλίσεις με τη Δημοκρατική Αριστερά.

- Το πρώτο μέτωπο που ανοίγει η Ιπποκράτους την προεκλογική περίοδο είναι με τη Νέα Δημοκρατία. «Ανοίγουμε μέτωπο με τη Δεξιά που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τροφοδοτώντας τη δημαγωγία και τον τυχοδιωκτισμό, αιχμαλωτισμένη στην ψευδαίσθηση της δήθεν κομματικής αυτοδυναμίας», είπε χαρακτηριστικά.
- Το δεύτερο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ είναι με την ακροδεξιά. Οχι μόνο την ακραία και γραφική φιλοναζιστική (Χρυσή Αυγή) αλλά και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Κινήματος. «Με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς και τα κόμματα που φάνηκαν ανεύθυνα στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών».
- Το τρίτο μέτωπο που ανοίγει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις κάλπες στρέφεται ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι υπεύθυνη στάση να δοκιμάζουμε τις αντοχές της χώρας επειδή ζούμε στον οίστρο μιας εκλογικής επιτυχίας», σχολίασε ο Βαγγέλης Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι «δεν είναι κεντροαριστερή η αντίληψη της απόλυτης ακινησίας. Δεν είναι προοδευτικό να συντηρείς τον κρατισμό». Η συγκεκριμένη αναφορά του δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο επιχειρώντας να συντηρήσει ένα πελατειακό κράτος που είχε αρχίσει να ξηλώνει το ΠΑΣΟΚ, έλεγαν αργότερα συνεργάτες του προέδρου.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσε το στίγμα της προεκλογικής στρατηγικής του σε μια σύσκεψη που πρωτίστως είχε στόχο την τόνωση της ψυχολογίας των εκπροσώπων του Κινήματος στη Βουλή καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει υποστεί συρρίκνωση κατά 75%. Χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε καυστικά ότι αν νομίζουν κάποιοι, που με ευρωπαϊκό μικρομεγαλισμό ψαχουλεύουν τώρα το ευρωπαϊκό φαινόμενο και πιστεύουν ότι το κατανοούν, πως θα παλέψουν σε φανταστικά μαρμαρένια αλώνια με την κυρία Μέρκελ ζουν απλώς ένα όνειρο.
Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει από τη δανειακή σύμβαση όλα τα θετικά (τη μείωση του χρέους, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τη μείωση των επιτοκίων, την προστασία των τραπεζών και των καταθέσεων) με στόχο «να αλλάξουμε όλα τα αρνητικά». Γιατί τώρα, πρόσθεσε, μπορούμε να αλλάζουμε όλα τα αρνητικά καθώς έχουμε το κεκτημένο χάρις στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Ακολούθησε διάλογος με τους βουλευτές κατά τη διάρκεια του οποίου ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχολίασε καυστικά πως στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε το παρασιτικό και «αυλικό» ΠΑΣΟΚ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου τού είπε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διατηρήσει το ευρωπαϊκό του προφίλ και να μην αφήσει χώρο σε αυτό το πεδίο για την Κουμουνδούρου, ενώ ο Φίλιππος Σαχινίδης σχολίασε ότι κάποιοι ψηφοφόροι επιθυμώντας να αποδοκιμάσουν στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ θα στραφούν προς τη Δεξιά.


ΤΑ ΝΕΑ