25 Μαΐ 2012

Δραγασάκης: Η καταγγελία του μνημονίου θα είναι «πολιτική»


Αποστάσεις από την συνολική και άμεση καταγγελία των συμφωνιών της Ελλάδας με τους δανειστές της κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1. 
«Θα καταγγείλουμε πολιτικά και...
 
όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες, που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις», διευκρίνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, για το πώς θα κινηθεί μία πιθανή κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος απέρριψε την άποψη ότι η γερμανική κεντροαριστερά δεν ενέκρινε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οπως υποστήριξε, ο Ζίγκμουντ Γάμπριελ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών του είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για να του πει ο κ.Τσίπρας ότι «εμείς τα παλεύουμε αυτά 20 χρόνια».

«Εξηγήσαμε στον Γάμπριελ, ότι δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές με ύφεση. Πρέπει να ξαναγίνει κούρεμα του χρέους και αναστολή πληρωμών. Του είπαμε, δώστε μας τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη και στη συνέχεια θα ελέγξουμε το χρέος και τα ελλείμματα ... Στην καρδιά της κρίσης πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα Ανοιξη, ένα σενάριο ελπίδας και όχι τρόμου όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr