24 Απρ 2012

Ιfo: Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εντός της Ευρωζώνης


"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εντός της Ευρωζώνης και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ...", δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn...

"Προσωπικά πιστεύω, πως η Ελλάδα δεν θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της ως μέλος της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Sinn, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στη Νέα Υόρκη.
 

Κληθείς ο Sinn να σχολιάσει την κατάσταση και των υπολοίπων "αδύναμων κρίκων" της Ευρωζώνης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ενδεχομένως τα κράτη του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου να μην κατορθώσουν να μειώσουν τους μισθούς στο επίπεδο που απαιτείται".
"Και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, θα βρεθούν σε ακόμη πιο δεινή θέση, υπό το βάρος των πιέσεων για νέες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων", πρόσθεσε ο Sinn.
"Οι μειώσεις μισθών σε ορισμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι αδύνατο να συμβούν, ό,τι κι αν λένε οι πολιτικοί", ανέφερε στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ifo.
Kαι κατέληξε: "Η πολιτική, ορισμένες φορές, δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους της οικονομίας...
"

www.bankingnews.gr