11 Απρ 2012

Εκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Λ. Παπαδήμος


Η αντίστροφη μέτρηση για τις κρισιμότερες εκλογές στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου ξεκίνησε. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, προσδιόρισε την 6η Μαϊου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η...
προκήρυξη των οποίων αναμένεται εντός της ημέρας.

Στις 5 .30 ο κ. Παπαδήμος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκδώσει το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με στόχο τη συγκρότηση νέας Βουλής στις 17 Μαϊου.

«Οι κύριοι στόχοι αυτής της κυβέρνησης επιτεύχθηκαν. Από σήμερα αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος», ανέφερε προς τα κυβερνητικά στελέχη ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος στις 8 το απόγευμα αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο κ. Παπαδήμος θα κάνει εν πολλοίς έκκληση προς όλους, στα κόμματα, στους αρχηγούς και δη στους πολίτες, να αντιληφθούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά κι ότι μέχρι (και) τον Ιούνιο χρειάζεται να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια μια πορεία διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και νέων σκληρών μέτρων, ώστε να σωθεί η πατρίδα.

Στο διάγγελμά του είναι λοιπόν πασιφανές, ότι θα επιχειρήσει, χωρίς να αφήνει «κενά» που μπορεί να θεωρηθούν ότι παρεμβαίνει στη λειτουργία των κομμάτων, να μιλήσει για τον εθνικό στόχο της χώρας.

Για εθνικό λόγο
 

Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει φυσικά για εθνικό λόγο. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει βασιστεί στο άρθρο 41 του Συντάγματος (παρ. 1 και 2) και στη λογική ότι ο εθνικός λόγος δεν μπορεί παρά να είναι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ, καθώς είναι σαφές και εξαιρετικά απαιτητικό το διακύβευμα για τους επόμενους μήνες και ειδικά για τον Ιούνιο, όπου πρέπει να αποφασιστεί σειρά σκληρών πρωτοβουλιών - «διότι η κρίση δεν έχει τελειώσει», όπως επαναλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.