30 Μαρ 2012

Ρεσιτάλ παροχολογίας Σαμαρά


Στην ομιλία του στη συνεδρίαση των γραμματειών του κόμματος έδωσε υποσχέσεις για επιστροφές χρημάτων σε κοινωνικές ομάδες, χωρίς όμως να παρουσιάσει τα ισοδύναμα μέτρα
Για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών ο Αντ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ του διαλόγου...

με τις τοπικές κοινωνίες

Στην πολιτική της παροχολογίας που έχει ξεκινήσει από την πλευρά της ΝΔ εμπλέκεται πλέον και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος στηρίζει δημόσια τις υποσχέσεις για σειρά φορο-ελαφρύνσεων, που εξαγγέλλονται από τους συνεργάτες του για την επομένη των εκλογών, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συγκεκριμένα τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου η χώρα να είναι συνεπής προς τις δεσμεύσεις της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος με την ομιλία του χθες στη συνεδρίαση των γραμματειών του κόμματος, κράτησε «ψηλά» στην προεκλογική ατζέντα τα θέματα «νόμου και τάξης» με αιχμή τη λαθρομετανάστευση, έδωσε υποσχέσεις για καταργήσεις φόρων και επιστροφές χρημάτων σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε για την εξεύρεση των σχετικών κονδυλίων, απάντησε ως εξής: «Από ισοδύναμα μέτρα που θα βρούμε».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι «στόχος είναι να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο, συνολικό φόρο, επί της ακίνητης περιουσίας. Πιο δίκαιο, πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «επειδή η πλήρης εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης, προϋποθέτει την ύπαρξη περιουσιολογίου, μέχρι να φτιαχτεί το περιουσιολόγιο, μελετάμε άλλους τρόπους να αντικαταστήσουμε το χαράτσι, με φόρους τύπου ΕΤΑΚ».

Βολές σε ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Σαμαράς, αφού επανέλαβε τη δέσμευσή του για αυξήσεις στις κατώτατες συντάξεις και στα επιδόματα των πολυτέκνων, επέμεινε ότι η βάση του δικού του οικονομικού προγράμματος είναι η καταπολέμηση της σπάταλης και όχι οι οριζόντιες περικοπές «που φέρνουν πάντοτε ύφεση».

«Εμείς», είπε αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, «δεν είμαστε σαν εκείνους οι οποίοι έκαναν πολλά που δεν έπρεπε να κάνουν, από εκείνα που προεβλέποντο, σε κείμενα τα οποία έπρεπε να είχαν διαβάσει, και αποδεδειγμένα, ούτε καν είχαν ρίξει μια ματιά για να δουν τι υπέγραφαν».

Σχετικά με τα μέτρα του Ιουνίου σημείωσε ότι θα γίνουν «περικοπές σπατάλης και όχι οριζόντιες περικοπές». Εκανε αναφορά στις προτάσεις που είχε παρουσιάσει η ΝΔ στο «Ζάππειο 2», λέγοντας ότι «έχουμε προτείνει 18,4 δισ. ευρώ περικοπές σπατάλης. Μερικές έχουν υιοθετηθεί. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα τα οποία δεν έχουν υιοθετηθεί».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε με τη χθεσινή του ομιλία ότι η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση θα είναι βασικά θέματα αιχμής για τον ίδιο.

Τόνισε ότι «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας που έχουν καταληφθεί από παράνομους λαθρομετανάστες» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση, «που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο».

«Θα αρχίσουμε», σημείωσε, «να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους».

«Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Οχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα από τη μία πλευρά της Ελλάδος στην άλλη», κατέληξε.


ΤΟ ΕΘΝΟΣ