30 Μαρ 2012

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για τα τρένα


Νέες υπηρεσίες μέσω Ιντερνετ και κινητών τηλεφώνων, αλλά και εκπτώσεις για νέους και ανέργους, ξεκινά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε μια προσπάθεια να... ξανασυστήσει το τρένο στο νεανικό κοινό. 
Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει...
με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την παροχή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.


Η Κάρτα απευθύνεται σε νέους 13-30 ετών, οι οποίοι από την 1η Απριλίου θα μπορούν με μειωμένο εισιτήριο να ταξιδεύουν στον σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά, στους κατόχους της Κάρτας θα διατίθενται 3.000 εισιτήρια β΄ θέσης ανά μήνα, στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 ευρώ για τη μετακίνησή τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη καθώς και στη γραμμή Αθήνα - Καλαμπάκα.

Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας και αρχικά θα διατίθενται μόνο μέσω θυρίδων πώλησης.


Εκπτώσεις 
 
Αντίστοιχες εκπτώσεις θα έχουν από την Πρωτομαγιά και οι άνεργοι, οι οποίοι με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ θα έχουν πρόσβαση σε περίπου 4.000 εκπτωτικά εισιτήρια τον μήνα. 
Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει νέες υπηρεσίες μέσω Ιντερνετ:

- Μία νέα εφαρμογή για χρήση από φορητές συσκευές (smartphones και tablets) για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την ενημέρωση των δρομολογίων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Επίσης, μέσω διαδικτύου θα ξεκινήσει και πρόγραμμα ανταμοιβής συχνών επιβατών (miles&bonus).

- Προ-κράτηση εισιτηρίων και αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (14511).

- Δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς με ενιαίο εισιτήριο για τρένο και ταξί πιλοτικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με έκδοση εισιτηρίου τόσο από τα σημεία πώλησης όσο και από το διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr