11 Μαρ 2012

ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδεικνύεται μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτό αποφάσισε το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς κρίθηκε, ότι οι υποψηφιότητες των Χρήστου Παπουτσή και...
Στέφανου Τζουμάκα δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό.


Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να κατέθεσε κείμενο, με πολύ περισσότερες από τις υπογραφές που απαιτούνται βάσει του Καταστατικού. 
Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, θα κληθούν να επικυρώσουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου στις εσωκομματικές κάλπες, που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου.


Ο Χρήστος Παπουτσής, όπως και ο Στέφανος Τζουμάκας, που είχαν καταθέσει κείμενο υποψηφιότητας μόνο με τη δική τους υπογραφή, επέμεναν, ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει πολιτική απόφαση για το εάν θα υπάρξει μία ή περισσότερες υποψηφιότητες, ανεξάρτητα από υπογραφές.


Ο κ. Βενιζέλος επέμενε, ότι θα έπρεπε να γίνει σεβαστό το καταστατικό του κινήματος.   

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, δήλωσε νωρίτερα, ότι η μόνη υποψηφιότητα που πληρεί τις προϋποθέσεις, είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών.


Υπέρ της εφαρμογής του Καταστατικού σε ό,τι αφορά τη συλλογή υπογραφών τάχθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Αυτοί που σήμερα λένε να μην το τηρήσουμε και να παρθεί πολιτική απόφαση, είναι εκείνοι που στο παρελθόν ψήφισαν το συγκεκριμένο καταστατικό» είπε ο κ. Σκανδαλίδης στο Βήμα 99,5.


Νωρίτερα, μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δύσκολη διαπραγμάτευση, και με την ίδια επιτυχία μπορεί να συνεχίσει και το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα. Του εύχομαι καλή επιτυχία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr