28 Μαρ 2012

ΠΑΟ: Στο 4ο παιχνίδι θα τα παίξει όλα για όλα


Η πρώτη ευκαιρία πήγε στον βρόντο κι επειδή... συναισθηματικοί δεν χωράνε, το «τώρα ή ποτέ» έφτασε για τον Παναθηναϊκό! 
Μετά τη χθεσινή δραματική ήττα στο κατάμεστο «Γιαντ Ελιάου» (65-62), ο αυριανός τέταρτος προημιτελικός είναι «do or die» και ο...
 
 Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο παιχνίδι.

Το δεδομένο είναι, πως οι «πράσινοι» αποχώρησαν χθες το βράδυ από το παρκέ με ανάμεικτα συναισθήματα, όσο περίεργο κι αν είναι αυτό... Από τη μία έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, από την άλλη κατάφεραν να... βάλουν στα σχοινιά τη Μακάμπι, αν και ήταν τραγικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Με τέτοια εμφάνιση επί 30 λεπτά ήταν αδύνατον να διεκδικήσει με αξιώσεις το «διπλό», ωστόσο τα κατάφερε κι αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για αύριο. Από την άλλη, η Μακάμπι ήταν σαφώς καλύτερη, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αλλά μόλις είδε τον ΠΑΟ να την απειλεί, έμοιαζε να μην πιστεύει πως τελικά θα νικήσει.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε την κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (41-28)! Ωστόσο, βελτιώνοντας την άμυνά του και παίρνοντας λύσεις από παίκτες του πάγκου (π.χ. Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου), κατάφερε κουτσά-στραβά να καλύψει τη διαφορά, να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (63-62) και να διεκδικήσει το ματς στο ένα σουτ. 
Την πρώτη φορά ήταν ο πολύ κακός Σάτο που βρήκε σίδερο, τη δεύτερη ο Καλάθης, ενώ στο φινάλε δόθηκε η ευκαιρία για το τρίποντο της ισοφάρισης, όμως ο ομογενής γκαρντ δεν τα κατάφερε. 
Το μοιραίο για τον Παναθηναϊκό, βεβαίως, δεν ήταν το τελευταίο σουτ, αλλά ότι στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε καν να κερδίσει το μπόνους των βολών!

Μάλιστα οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν έξυπνα τα φάουλ, δεν άφησαν τον ΠΑΟ να πάει σε επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα και με το απίθανο φόλοου του Χέντριξ στα 17'' βρέθηκαν στο +3 (65-62) που έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς όλη η Μακάμπι συνειδητά έκλεισε στο σουτ του Διαμαντίδη...

ΜΑΚΑΜΠΙ: Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Σμιθ 11, Μπλου 8 (2), Ελιάχου 8, Πίνι 2, Μπερστάιν 3 (1), Οχαγιόν 12 (1), Τζέιμς, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 4.

ΠΑΟ: Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 11, Καλάθης 9, Σμιθ, Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr