5 Μαρ 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αόρατος ευεργέτης μοιράζει φακέλους με 10.000 ευρώ!


Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών. Αλλοι θεωρούν πιθανότερο, να είναι ένας εύπορος Σαμαρείτης, που θέλει, προτού πεθάνει, να μοιράσει την περιουσία του
Σε κάθε περίπτωση, ο μυστηριώδης ευεργέτης, που στέλνει εδώ και...
τέσσερις μήνες σε άξιους σκοπούς άσπρους φακέλους με 10.000 ευρώ σε μετρητά συνοδεία κάθε φορά ενός αποκόμματος από την τοπική εφημερίδα, έχει κάνει την πόλη Μπράουνσβαϊγκ στη Βόρεια Γερμανία, να πιστεύει στα παραμύθια.
 

Ο πρώτος φάκελος στάλθηκε σε μια οργάνωση στήριξης θυμάτων βίας. Περιείχε 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τυλιγμένα σε ένα απόκομμα δημοσιεύματος της «Braunschweiger Zeitung» για το πώς η οργάνωση είχε στηρίξει μια γυναίκα, που είχε πέσει θύμα αρπαγής της τσάντας της. 
Ανάλογοι ανώνυμοι φάκελοι έχουν φτάσει έκτοτε σε ένα νηπιαγωγείο, μια εκκλησιαστική κοινότητα, ένα συσσίτιο απόρων - συνολικά έχουν μοιραστεί 190.000 ευρώ. Κατά κανόνα οι φάκελοι εμφανίζονται ξαφνικά στα γραμματοκιβώτια, αν και μια εκκλησία βρήκε έναν κρυμμένο στις σελίδες ενός βιβλίου ύμνων και ένας ξενώνας απόρων ανακάλυψε τη δωρεά των 10.000 ευρώ κάτω από το χαλάκι της πόρτας. 
Ο διευθυντής της «Braunschweiger Zeitung», πάντως, ζήτησε από τους ρεπόρτερ να μην αναζητήσουν τον μυστηριώδη ήρωα της πόλης: καλύτερα ανώνυμος και να συνεχίσει το έργο του.

ΠΗΓΗ: tanea.gr