3 Ιαν 2011

«Παιχνίδι» µε Γκέκα: Ο Μουρίνιο θέλει τον έλληνα κυνηγό στη Ρεάλ!


Ο Φάνης Γκέκας στη Ρεάλ Μαδρίτης; Πολύ πιθανό, σύµφωνα µε τους Ισπανούς που «βλέπουν» τον λαρισαίο πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα ως πιθανό αντικαταστάτη του τραυµατία Ιγκουαΐν!

«Αν αποτύχουµε εσύ θα είσαι υπεύθυνος», φέρεται να είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο στον πρόεδρο της οµάδας Φλορεντίνο Πέρεθ λίγες ώρες µετά τη συντριβή της Βασίλισσας από την Μπαρτσελόνα στο...

ισπανικό πρωτάθληµα µπάσκετ. Ο Μουρίνιο, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της καταλανικής «El Mundo Deportivo», απαιτεί από τον Πέρεθ να ενισχυθεί το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης µε τουλάχιστον έναν ακόµα επιθετικό που θα αντικαταστήσει τον Ιγκουαΐν, ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέµβαση στη µέση και θα απουσιάσει περίπου τρεις µήνες από τους αγώνες.

Σύµφωνα πάντοτε µε την ισπανική εφηµερίδα, ο Μουρίνιο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον γερµανό άσο της Μπάγερν Μίροσλαβ Κλόζε και τον πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα Φάνη Γκέκα.

Μιλώντας χθες στους δηµοσιογράφους ενόψει του αποψινού αγώνα πρωταθλήµατος της Ρεάλ µε τη Χετάφε,ο Μουρίνιο υπογράµµισε πως από την οµάδα του δεν πρόκειται να φύγει αλλά ούτε να αποκτηθεί κάποιος παίκτης. Πάγια τακτική του «Μου» είναι να κρατά κλειστά τα χαρτιά του στο µεταγραφικό µέτωπο για να µπορεί να αιφνιδιάζει. Στα αξιοσηµείωτα είναι η επιστροφή του Κακά. Υστερα από 238 ηµέρες ο Βραζιλιάνος θα φορέσει απόψε ξανά τη λευκή φανέλα, έχοντας ξεπεράσει τον τραυµατισµό του στο γόνατο.

Μία ακόµα ιστορική βραδιά έζησε χθες ο κορυφαίος µέσος του κόσµου Τσάβι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα και υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του κόσµου για το 2010 συµπλήρωσε στη νίκη µε 2-1επί της Λεβάντε 549 συµµετοχές µε τους Μπλαουγκράνα και έπιασε στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα τον Μιγκέλι, που είναι γνωστός και ως «Ταρζάν», ο οποίος κατέχει το ρεκόρ από το 1989.

Ο Τσάβι που θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του στις 25 Ιανουαρίου αποτελεί «προϊόν» της περίφηµης σχολής της Μπαρτσελόνα «Μάσια» και έκανε το ντεµπούτο του στην πρώτη οµάδα στις 18 Αυγούστου 1998. Εκτοτε αγωνίστηκε σε 391 παιχνίδια πρωταθλήµατος, 110 στο Τσάµπιονς Λιγκ, 13 στο Κύπελλο UEFA, 45 στο Κύπελλο, 8 στο Σούπερ Κύπελλο, 2 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο και 4 στο Παγκόσµιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ξεχωριστή ήταν όµως και για τον τερµατοφύλακα Βίκτορ Βαλντές η χθεσινή βραδιά, καθώς συµπλήρωσε 384 συµµετοχές µε την Μπαρτσελόνα, πιάνοντας στον σχετικό πίνακα τον Ράµαλετς και τον προπονητή του Γκουαρντιόλα.

Πρωταγωνιστές της χθεσινής νίκης της Μπάρτσα ήταν ο Ντάνι Αλβες και ο Πέδρο. Ο πρώτος «έκοβε» και ο δεύτερος «έραβε». ∆ύο φορές για την ακρίβεια. Το πιο εντυπωσιακό γκολ όµως το πέτυχε ο ουρουγουανός επιθετικός της Λεβάντε Κριστιάν Στουάνι.

Με τη χθεσινή νίκη η Μπάρτσα ξέφυγε από τη Ρεάλ πέντε βαθµούς (46 έναντι 41) αλλά η Βασίλισσα έχει ένα µατς λιγότερο. Σε άλλα παιχνίδια σηµειώθηκαν τα εξής αποτελέσµατα:Χιχόν - Μάλαγα 1-2, Μπιλµπάο- Λα Κορούνια 1-2, Σεβίλλη - Οσασούνα 1-0.

Οι παίκτες µε τις περισσότερες συµµετοχές µε τα χρώµατα της Μπαρτσελόνα: Τσάβι 549, Μιγκέλι 549, Πουγιόλ 506, Ρέσας 449, Αµόρ 421, Θουµπιθαρέτα 410, Σεγκάρα 402, Αλεχάνκο 400, Ριφέ 397, Ασένσι 394, Ράµαλετς 384, Γκουαρντιόλα 384, Βαλντές 384, Σέρχι 382, Καράσκο 380.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line