7 Δεκ 2011

Μετά τη Σύνοδο της ΕΕ ο Παπανδρέου ανοίγει τα χαρτιά του


Εντός των επομένων ημερών και πάντως αφότου διαφανεί φως στο ευρωπαϊκό πεδίο μετά και τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, αναμένεται να ανοίξει ο κ. Γ. Παπανδρέου τα χαρτιά του σχετικά με την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του ΠαΣοΚ....


Μετά και την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η οποία είχε πολιτικό χαρακτήρα και στοιχεία απολογισμού και υπεράσπισης των πολιτικών του επιλογών, ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες ούτως ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το θέμα της ηγεσίας στο κόμμα του να έχει ανοίξει στις αρχές του 2012 και πάντως σε χρόνο ασφαλή πριν την προκήρυξη των εκλογών.
Καθοριστική παράμετρος πάντως παραμένει ο χρόνος των εκλογών, αλλά κυρίως η διαμόρφωση ενός λιγότερο ρευστού σκηνικού στην Ευρώπη και στο εσωτερικό της χώρας.


Με βάση αυτές τις ενδείξεις και πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνδυάσει την πρωτοβουλία του με την δημοσιοποίηση της δικής του θέσης για την πολιτική ταυτότητα και τον επαναπροσδιορισμό του ΠαΣοΚ στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, χωρίς κανείς να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσει κατηγορηματικά για τον ρόλο που επιφυλάσσει στο εαυτό του.

Εν αναμονή της εκδήλωσης Βενιζέλου


Οι ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνδυαστούν ή και να συμπέσουν με την εκδήλωση προθέσεων εκ μέρους του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος δεν έχει ακόμη μιλήσει για την ηγεσία στο κόμμα και έχει αφήσει άλλους να εκδηλωθούν προτού μιλήσει.

Εν αναμονή αυτών, ο αναβρασμός στο ΠαΣοΚ συνεχίζεται και ομάδες βουλευτών αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση - και πάντως με κοινή συνισταμένη την ανάγκη ενεργοποίησης των διαδικασιών για το θέμα της ηγεσίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διαμόρφωση και δημοσιοποίηση της θέσης και άλλων βουλευτών, αρχής γενομένης από το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου σε κεντρικό σημείο της Αθήνας μία ομάδα αποτελούμενη από περίπου 20 βουλευτές αναμένεται να θέσει το δικό της πλαίσιο για την επόμενη ημέρα στο ΠαΣοΚ.


to vima.gr