20 Νοε 2011

Κορυφαία στελέχη μιλούν για τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ



Συνέχεια στις διερευνητικές επαφές του Γιώργου Παπανδρέου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ . Αυριο ο κ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Θεόδωρο Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη, Πέτρο Ευθυμίου και Χάρη Καστανίδη...



Οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου εντάσσονται σε σειρά ανάλογων επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του Κινήματος και οι οποίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα,

H "επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ" απασχολεί πλέον ανοικτά σειρά στελεχών του Κινήματος που με συνενετεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο εκφράζουν ποικίλους προβληματισμούς, με κοινή συνισταμένη την έναρξη του εσωκομματικού διαλόγου σε καθεστώς θεσμικής ψυχραιμίας
Ετσι ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, τονίζει ότι πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η 6η δόση και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Real)αφού τονίζει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας έχει διαρραγεί, σημειώνει την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για δίκαιες αλλαγές παντού. "Χωρίς ενοχές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς στερεότυπα", προσθέτει.


Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης δηλώνει στην Real News: "Υπάρχει κανείς που βάσιμα πιστεύει ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω θυέλλης; Τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία κορυφής μέσα στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της χώρας χωρίς να ασχολούμαστε άκαιρα με εσωκομματικά θέματα και εσωκομματικές διαφωνίες που συνιστούν απαράδεκτη ομφαλοσκόπηση".

Αμεσα να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, ζητά ο Κώστας Σκανδαλίδης: "Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εγγυηθεί αυτές τις κρίσιμες προϋποθέσεις. Έχει εθνικό και ιστορικό χρέος να οδηγήσει την παράταξη στη νέα εποχή. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως", λέει ο ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης
αφού προειδοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο και κρίνεται η πολιτική του υπόσταση, προσθέτει ότι το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. "Είναι πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας και ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης".

Ο Πάνος Μπεγλίτης χαρακτηρίζει αναγκαία την "ανασυγκρότηση και επιβεβλημένες τις αλλαγές", ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Από την άλλη πλευρά, Μ. Καρχιμάκης δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα" ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγηθεί στις εκλογές υπό τον Γ. Παπανδρέου και απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας υπενθυμίζει: "Ο κ. Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μέχρι το 2013. Ας μην το ξεχνάμε όλοι μας".


ΤΟ ΕΘΝΟΣ