6 Νοε 2011

Συνάντηση με Σαμαρά ζήτησε ο Παπανδρέου από τον Παπούλια


Κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα. Το υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε και με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται, ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Αντώνη Σαμαρά σε...
κοινή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είπε, ότι πρώτα πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και μετά δεν έχει πρόβλημα για τα πρόσωπα. Ακόμη λέγεται, ότι κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε, ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μια άλλη ευρύτερης αποδοχής κυβέρνηση, στην οποία ο ίδιος - όπως είπε - δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής και πρόσθεσε, ότι καλό θα ήταν να βρεθεί λύση απόψε.

Συγκεκριμένα, από το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκε: «Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην αρχή της εισήγησής του, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε τα εξής:
"Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα".

Προς το παρόν, από την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνεται ότι έχει οριστεί συγκεκριμένο ραντεβού μεταξύ του κ. Κάρολου Παπούλια και των δύο πολιτικών αρχηγών. Οι πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρουν, ότι εάν η συνάντηση συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Κ. Παπούλιας θα τους δεχθεί.

Σε αυτήν τη χρονική στιγμή, η ΝΔ επιμένει στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως διατυπώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε στο Mega: 
«Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν, όσον αφορά στην υπόσταση της χώρας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ταυτόχρονη παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να ανακοινωθεί ότι σχηματίζεται νέα κυβέρνηση. Αυτό αρκεί και πρέπει να γίνει έως τα μεσάνυχτα, πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια. Γιατί αλλιώς θα είναι εις βάρος της χώρας και εις βάρος της Ευρώπης.
Είμαι αισιόδοξος ότι ο πρωθυπουργός θα το πράξει αυτό. Είναι προφανές, για μένα. Δεν μπορεί να υπάρξει κενό μεταξύ της παραιτούμενης κυβέρνησης και της νέας κυβέρνησης. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό γιατί έχει πάρει τις αποφάσεις του».

Στο μεταξύ οι αγορές απαιτούν λύση πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος με ορισμένα από τα μέλη της να ακούν σε ονόματα όπως Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Δήμας και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μεταδίδουν, ότι το θέμα δεν είναι το πρόσωπο ως προς την παραίτηση Παπανδρέου, αλλά η συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων για τον επικεφαλής και τις προγραμματικές κατευθύνσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας. 
Μόλις, επομένως, επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ο Πρωθυπουργός θα δηλώσει την παραίτησή του. 

ΠΗΓΗ: tovima.gr